VHH mansikkakakku oli raadin mielestä hyvää, vaikka koostumus jäikin himpun löysäksi.

Olen aina pitänyt itseäni melko hyvänä juustokakkuleipurina. Siis sellaisena, joka ilman ohjetta pystyy loihtimaan lähes minkä tahansa makuisen juustokakun, niin, että kakku on koostumukseltaan hyvä ja maultaan vielä parempi. Noh. Tällä kerta ei sitten mennyt kuin Strömsössä. Mietin liivatelehtiä laittaessani, että pitäisikö laittaa kuusi ja olin että pitäisi varmaan, mutta sitten jostain hyvinkin loogisesta ajatuksen kulusta johtuen laitoinkin vain viisi. Ja nyt voin kertoa teille ilo uutisen, kas viisi ei ole tarpeeksi. Super trendikäs smoothie kakku valuu lautasella kuin smoothie. Jos olisin tajunnut nokkeluuteni ajoissa, olisin voinut tarjota kakkua pillillä imettäväksi.

Lapset onneksi lohduttivat, että kakun maku oli hyvä. Pohja kuulemma ei, mutta onneksi täytettä olikin enemmän. Ja positiivisena puolena sanon sen, etteivät minikriitikot huomanneet sokerin puuttumista. Ja kakussa maistui mukavasti kesä. Eli kommelluksista huolimatta suosittelen, sillä maku oli mainio.

Aloitin vuoden alusta sokerittoman vuoden. Eli olen karsinut ruokavaliostani lisätyn valkoisen sokerin. Ihan täysin sokerittomaksi en ole pystynyt ruokavaliotani muuttaamaan, sillä käytän harvakseltaan hunajaa, kookossokeria ja silloin tällöin olen nauttinut ihan hyvällä omalla tunnolla sokeripitoisia jälkiruokia. Näitä silloin kun olen syömässä ravintolassa menua, johon sisältyy myös joku pieni jälkiruoka. Olen järkeillyt asian niin, että huippu ravintolassa myös sokeri on sen parhaassa mahdollisessa muodossa. En siis ole kovinkaan ehdoton tässä ruokavaliossani. Olen kuitenkin huomannut, että kun pääpiirteissään karsii sokerin pois, alkaa melko nopeasti maistamaan raaka-aineiden luonnollisen sokerin, eikä makean nälkään tarvitse ahtaa enää levyllistä suklaata, vaan pala hedelmää riittää.

VHH_mansikkakakku

VHH mansikkakakku

Pohja:
50g voita
3 dl murskattuja pekaanin pähkinöitä
makeutusta maun mukaan, esim. hunaja, kookossokeri

2pss pakaste mansikoita tai n. 5 dl tuoreita mansikoita
5 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
hunajaa maun mukaan
1,5 limen mehu
6 liivatelehteä

Aloita hienontamalla pähkinät blenderissä. Ruskista voi. Lisää voi pähkinöiden joukkoon ja tarkista makeus. Levitä leivinpaperilla päälystettyyn irtopohjavuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin.
Laita liivate lehdet likoamaan kylmää veteen. Soseuta mansikat blenderillä tai sauvasekoittimella. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon mansikkasose, sekoita tasaiseksi. Purista limen mehu ja kiehauta se kattilassa. Lisää hunaja. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon liivatelehdet. Sekoita kunnes seos on tasainen. Lisää hieman jäähtynyt liivate seos täytteeseen koko ajan rauhallisesti sekoittaen. Kaada massa pohjan päälle ja anna kakun tekeytyä ainakin neljä tuntia jääkaapissa.
Koristele marjoilla.