logo

Kaikki somea enemmän seuraavat lienevät olevan tietoisia siitä, että perjantaina järjestettiin alan suurin sisältömarkkinointi tapahtuma PING Helsinki. Mun fiiliksiä tästä kokonaisuudesta kuvaa ehkä se, että järjestelmäkamerasta löytyi lähinnä kuvia Anssi Kelasta, joka heitti yllätyskeikan lounastauolla. Olin vaan niin kerta kaikkisen pyörällä päästäni. Innostunut, uusia asioita ahmiva ja oppia imevä, etten mitenkään pystynyt kuvaamaan mitään coctailpaloja tai fiiliskuvia.

Kun ensimmäisen kerran kuulin koko PINGistä, ajattelin, että tapahtuma on suunnattu vain superbloggaajille, instatähdille ja youtube sensaatioille. En olisi lähtenyt edes hakemaan koko festareille, jollen olisi saanut Blogiringin muilta bloggaajilta kannustusta lähteä. Olin kirjaimellisesti lentää hanurilleni kun sain tiedon, että minut oli kutsuttu mukaan tapahtumaan. Sanotaanko, että siitä hetkestä alkoi minun henkinen valmentautumiseni Content Guruksi.

Niin ja koko tapahtumahan olisi kuin minulle räätälöity. Se järjestettiin nimittäin tässä meidän omalla kylällä, Långvikissa. Ja kyllä kelpasi. Paikka on minulle entuudestaan tuttu, mutta aina yhtä mieluisa. Ihan täydelliset puitteet tämän henkiselle tapahtumalle!

 

PING Helsinki

Tapahtuma oli mieletön sekoitus asiaa, vertaistukea, verkostoitumista, uuden oppimista, ammattillista kasvua ja hyvää ruokaa, juomaa unohtamatta. Ohjelma oli yllätyksellinen, oivaltava ja inspiroiva. Vai mitä sanotte siitä, että kaikki keynote puhujat tallentuivat reaaliajassa upeiksi kuviksi meidän kaikkien silmien alla. Puhujat hauskuuttivat, liikuttivat ja inspiroivat. Ehkä jos puheista pitäisi jotakin oleellista nostaa esille, niin sanoisin, että yhä voimakkaammin digitalisoituvassa yhteiskunnassa inhimillisyys on se, jonka arvo nousee mittaamattomaksi. Hyvä tarina on kaiken keskiössä.

PING Helsinki

Mitä konkreettisesti sitten sain sisältömarkkinointifestareilta, ilmaisen cavan lisäksi siis. No kuulkaa!

5 asiaa, jotka PING Helsinki antoi (ilmaiseksi)

 1. Itsetunto buustin.
  Ensinnäkin todella paljon itsetunnon kohotusta. Omassa genressäni olen hyvä. Minulla on lukijoita ja sisältöä joka kiinnostaa. Voin ihan hyvällä omalla tunnolla kantaa Content Guru titteliä, eikä minulla ole mitään syytä vähätellä itseäni.  Osaan ja voin. Piste.
 2. Intoa ja inspiraatiota.
  Jos on valmis tekemään töitä omien unelmiensa eteen, niin kaikki on mahdollista. Niin kuin vaikka 6 vuoden purjehdus maailman ympäri pienten lasten kanssa tai multimiljoona yrityksen johtaminen pehmeitä arvoja unohtamatta. Tai paikallinen yhteistyö muiden alueen bloggaajien kanssa tai kävimäärien tuplaaminen kolmessa kuukaudessa(?!). Itselleni näiden keynote puheenvuorojen aikana konkretisoitui yhteisöllisyyden merkitys. Että pärjätä voi myös nostamalla muita.
 3. Työkaluja.
  Sain konkreettisia keinoja tavoitteeni saavuttamiseksi. Työkaluja, joiden avulla voin kehittää blogiani ja bloggaamistani eteenpäin. Lisätä hakukone näkyvyyttä, luoda parempaa sisältöä suunnitelmallisemmin ja tavoitteelisemmin. Ja toisaalta, jos tarvitsen apua, tiedän kenen puoleen kääntyä.
 4. Verkostoja.
  Kyllä vaan! Tutustuin moniin uusiin ihmisiin. Vaihdoin ajatuksia, kokemuksia ja käyntikortteja. Oli tärkeää päästää peilaamaan omia epävarmuuksiaan, vahvuuksiaan ja olettamuksiaan toisten kanssa. Jotenkinkin niin silmiä avartavaa ja eteenpäin vievää.
 5. Oma osaaminen selkeytyi.
  Tässä on vähän samaa kuin itsetunto buustissa, mutta nyanssi ero. Keskustellessa muiden osallistujien kanssa, puheita kuunnellessa ja workshoppeissa istuessa huomasi, ettei ole enää ihan noviisi. Ymmärsi mistä SEO klinikalla puhuttiin ja kykeni illan mittaan tuottamaan melko uskottavan hissipuheen siitä mitä tekee ja mitä osaa. Oman tekemisen punainen lanka ikäänkuin kristallisoitui illan edetessä.

 

Kaiken kaikkiaan PING Helsinki täytti odotukset. Kiitos koko PING jengille, teitte upeaa työtä. Ja kiitos, että pääsin mukaan, uskon, että PING oli vallankumouksellinen.

PING Helsinki

PS. Pakko on myös mainita, että ensimmäistä kertaa myös perheen teinit kiinnittivät erityistä huomiota äitinsä bloggaamiseen. He olivat kuulleet, kuinka myös supertubettajat olivat tulossa PINGiin. Äidistä tuli hetkeksi niin cooli, kuin äidit nyt yli päätään voivat cooleja olla. Sain tehtäväksi hankkia nimmarit ja sen tein. Kiitos asianosaisille.