Kaunis pääsiäiskattaus ei paljoa vaadi. Tänä vuonna kattaus syntyi munien ja kukkien ympärille. Meidän pääsiäiskattaus on vuodesta toiseen melko samanhenkinen, mutta yritän aina keksiä jotakin uutta pöytää somistamaan. Tänä vuonna kattauksen idea lähti kukkakimpun pienistä viiriäisen munista. Löysin kaupasta samanhenkisiä pieniä suklaamunia ja siitä se ajatus sitten lähti. Ripottelin munia pienissä ryhmissä pöydälle kasviväreillä värjättyjen munien kanssa. Lisäsin yhden värjätyn munan myös jokaisen lautaselle. Värjättyjen munien ympärille kietaisin villalankaa rusetille. Yksinkertaista, mutta kaunista. Pienet yksityiskohdat nostavat kattauksen arjen yläpuolelle, mutta niiden ei tarvitse olla kalliita.

_c_pääsiäinen_

Helmihyasintit ovat mielestäni yksi pääsiäisen kauneimmista kukista ja istutin ne rennosti lasipurkkeihin, jolloin niiden kauniit juuret saavat myös näkyä. Sipulit ja juuret kannattaa varovasti pestä, jolloin niistä irtoaa turve ja ne ovat lasipurkissa kauniimpia.

Tuoreiden kukkien ja munien lisäksi pääsiäiskattaus ei juuri muuta koristelua tarvitse. Kaunis pöytäliina on ikivanha hankinta Mokosta. Pellavainen pöytäliina vain kaunistuu vuosi vuodelta kuluessaan.

pääsiäiskattauspääsiäiskattauspääsiäiskattaus

Suklaiset pääsiäismunat ovat siitäkin oiva pöytäkoriste, että ne varmasti katoavat aterian päätyttyä parempiin suihin, eikä säilytys ongelmia muodostu!

Ihanaa pääsiäistä teille kaikille!