Meillä vietettiin Halloween juhlaa etuajassa, sillä perheemme on varsinaisena Halloween viikonloppuna hajautunut eri menoihin. Toisaalta perheellämme ei ole vahvaa perinnettä tämän juhlan suhteen, joten juhlan aikaistaminen ei onneksi ole verrannollinen siihen, että juhlisi vaikkapa joulua viikkoa aikaisemmin. Olen muutenkin maltillisen Halloweenin kannattaja, eli tykkään kyllä lisätä pieniä “kauhu” elementtejä kattaukseen, mutta kuten kuvista näkyy, meidän halloween on enemmän iloinen kurpitsa juhla kuin kauhujen täyttämä karmea kummitusjuhla.
Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kukat kruunaavat juhlan kuin juhlan. Niinpä tämäkin kattaus on tehty upean syksyisen kimpun ympärille. Lisäksi kattauksen jujuna ovat oikeat ja pienet paperiset kurpitsat, jotka askartelin asukkaiden kanssa aiemmin.
Pöytäliinaa toimittaa musta satiinilakana. Lakana on edullinen ja helppo vaihtoehto silloin kun pitää saada useampaan pöytään yksivärinen pöytäliina. Meillä kun koko porukkaa juhlii Halloweeiniä, niin yhteensä 14 henkeä kokoontuu pöydään ääreen. Meillä on kaksi ruokapöytää ja lakanat tulevat tarpeeseen. Olen hankkinut pöydille kapeampia kaitaliinoja, joiden avulla lakanamaisuutta saa häivytettyä mukavasti.
Tykkään järjestää juhlia, joten olen satsannut sellaisiin pöytäliinoihin ja koristeisiin, jotka ovat mahdollisimman monikäyttöisiä ja toimivat monenlaisissa juhlissa. Näin ollen näyttävään kattaukseen ei tarvitse joka kerta tehdä kalliita hankintoja. Teemaan sopivat kukat ja servetit riittävät. Ja tietenkin ruoka! Lisäksi tulostin netistä hauskoja etikettejä kiinnitettäväksi mehupulloihin ja muihin purkkeihin. Pieni ja edullinen lisä, mutta antaa mukavasti halloween henkeä ihan tavallisiin astioihin.

Hain juhliin inspiraatiota Pinterestistä. Ja löysin aivan ihastuttavan blogin nimeltä Half baked harvest. Voin kertoa, että sieltä löytyi aivan kreisi snickers kakku, jonka eräänlainen kaukainen maalaisserkku päätyi omaan halloween pöytäämme. Sen lisäksi nautimme sammakon silmiä, eli marinoituja oliiveja ja minimozzarellapalloja, kurpitsakakkua, hämähäkkijuustokeksejä, omenaisia hirviönsuita, ruusukaalisalaattia, couscoussalaattia, lämmintä briejuustoa ja tietenkin vampyyrin verta eli mustaherukkamehua. Kaikki tarjoilu oli lihattoman lokakuun hengessä kasvisruokaa.

Osa resepteistä oli tosi helppoja. Hämähäkit on tehty juustokekseistä, joiden väliin olen laittanut piparmintunmakuista tuorejuustoa ja suolatikkuja jaloiksi. Halutessaan voi laittaa rusinat silmiksi. Hirviön suut on tehty omenasta, maapähkinävoista ja pinjansiemenistä. Minulla oli niin pieniä kotimaisia omenoita, että kärsivällisyys ei kertakaikkiaan riittänyt näiden tekemiseen koko porukalle. Lapset siis saivat syödä suut suihinsa!

Ruusukaalisalaatin ohje löytyy täältä ja kurpitsaleipä täältä.

Sammakon silmät olivat erinomainen lisä, joka valmistui helposti ja nopeasti.

Marinoidut oliivit ja mozzarellapallot

2 pkt minimozzarellaa
1 prk kalamata oliiveja
Tuoretta tinjamia, salviaa ja rosmariinia
Oliiviöljyä
Kokonaisia rosepippureita
suolaa ja pippuria

Laita lasipurkkiin kerroksittain mozzarellaa, oliiveja, mausteita ja yrttejä. Kaada päälle oliiviöljyä niin, että oliivit ja mozzarellat peittyvät. Anna maustua yön yli.

Snikkerskakun, kurpitsakakun ja muiden herkkujen reseptit kirjoittelen tänne blogiin lähipäivinä. Kannattaa pysyä kuulolla. Kakku nimittäin voi hieman muistuttaa kummituksen oksennusta, mutta maku on super. Makea. Ohje löytyy täältä.

 

Tälläiset kekkerssonit meillä. Juhlitaanko teillä Halloweenia?

 

 

Etsitkö inspiraatiota halloweeniin? Klikkaa yllä olevaa kuvaa!