Remontin ansiosta myös iki-ihana teinimme on saanut oman huoneen. Tämä oli talon ensimmäinen lastenhuone aikanaan ja muistona niiltä ajoilta, oli huoneen yhdellä seinällä maalattuna vihreä krokotiili. Se oli kaksi vuotiaan Einon ainoa toive kun taloa rakennettiin. Nyt krokotiiliseinä sai väistyä hieman hillitymmän sisustuksen tieltä.
Taisi siinä muutama nostalgian kyynel vierähtää kun krokotiiliseinä hävisi hillityn harmaan maalin alle. On muuten jännittävää miten kodin sisustus herättää niin vahvoja muistoja ja muistikuvia. Ehkä tämä remonttikin on osittain tuntunut niin raskaalta juuri siksi, että fyysisen työn, siivoamisen ja rahan menon lisäksi on samaan aikaan tehnyt luopumistyötä. Lapseni ovat nyt isoja, tilojen tarve on ihan erilaista kuin silloin kun taloa rakennettiin. Niin, että vaikka lastenhuoneet näyttävät nyt asukkailtaan, niin äitinä voi silti olla vähän haikea ja totutella rauhassa siihen, että krokotiiliseinän tilalla on rauhallinen turkoosinsävyinen kaupunkimaisema.

Neidin huoneeseen ei maton ja muutamien sohvatyynyjen lisäksi ole tehty mitään uusia hankintoja, vaan sisustus on koottu sieltä sun täältä. Tai kaikki kunnia Almalle, sillä hän on itse sisustanut huoneensa erittäin tarkalla silmällään. Siinä ei äitillä ole ollut paljoakaan sanavaltaa. Ja hyvä niin. Minusta on tärkeää, että jokainen viihtyy kotona ja kokee, että on saanut vaikuttaa siihen, miltä oma tila näyttää ja tuntuu. Minusta oli upeaa huomata, että lähtökohtaisesti tyttö valitsi kotoa erilaisia asioita, joita halusi omaan huoneeseensa. Tosin olohuoneen nojatuolista kävimme hieman keskustelua, että josko se kuitenkin jäisi olkkariin. Kuulema ei käynyt.

Koska olen itse innokas sisustaja, olen tosi iloinen siitä, että lapsetkin kokevat omien huoneidensa sisustuksen tärkeänä. Kumpikin valitsi hyvin erilaiset värit seiniin, joka mielestäni kuvastaa hyvin myös asukkaiden persoonallisuutta. Tyttäreni oli suunnitellut huoneensa sisustamista jo pitkään ja tehnyt muutamia hankintoja omilla rahoillaan kesäloman aikana esimerkiksi nuo kivat naulakot. Aika sympaattista, eikö? Katso pojan huone tästä.

Huoneesta tuli tosi vaalea ja valoisa, mikä on kiva juttu. Nähtäväksi jää miten valkoinen matto selviää perheemme elämäntyylistä.

Onko teidän lapsilla omat huoneet?