Meillä juhlittiin eilen rapujuhlia. Perinne juontaa juurensa jo omaan lapsuuteeni, jolloin rapujuhlia vietettiin aina mökillä yhdessä sukulaisten ja perhetuttujen kanssa. Meillä rapujuhlat ovat iloinen juhla, joka sujuu jonain vuosina enemmällä valmistelulla kun taas toisina vuosina mennään sieltä missä aita on matalin. Kuten tänä vuonna. Remontti on vienyt mehut kaikesta muusta, jopa siinä määrin, että mietin oliko koko juhlien järjestäminen virhe. Onneksi kuitenkin järjestettiin, sillä ystävien seura oli tähän hetkeen juuri sitä mitä tarvittiin!
Rapujen suhteen ollaan päädytty kotimaisiin rapuihin. Ne on kalliimpia, mutta paremman makuisia. Ollaan ostettu niitä alkupalaksi, niin että vatsa täytetään sitten muilla pöydän antimilla. Tänä vuonna ohjelmassa oli ensin sieniretki ja itse kerätyistä sienistä tehtiin yhdessä sienirisottoa. Lisäksi meillä oli vihersalaatti ja itse savustettua lohta. Jälkkäriksi Kesäkurpitsakakkua.

 

Oili keksi itse tehdä paikkakortit kaikille vieraille. Teemaksi hän valitsi merellisesti hait. Minusta näistä tuli aika veikeät, vaikka osa vieraista joutuikin hetken miettimään kuka kukin on.

Paikkakorttien lisäksi koristelu oli tällä erää maltillista. Ostin Prismasta kaksi rapukoristetta pöydille ja ripustin muutamat värivalot huoneen nurkkiin. Nämä juhlat syntyivät siitä, että talo täyttyi ystävistä. Aina muuta ei tarvita.

Pidättekö te rapujuhlia?