Keittiöremontti on listoja vaille valmis. Siis se keittiö keittiö. Kaikki muu mikä keittiöremontista poiki, on vielä ihan asian mukaisesti aivan vaiheessa. Vanhan keittiön tilalle tullut pojan huone on lähes valmis, vain muutamaa hyllyn ja taulujen kiinnitystä vaille. Kaksi lasten huonetta vaihtaa vielä omistajia niin, että vanhin tyttö saa oman huoneen ja nuoremmat jakavat isoimman makuuhuoneen. Olohuone, jonne uusi väliseinä rakennettiin, on toistaiseksi kaaoksen vallassa tapetointia odottamassa.

Alakerrassa sijaitseva keittö on alkujärkytyksen  jälkeen ollut toimiva ratkaisu. Kauppakasseja ei tarvitse enää roudata yläkertaan ja ruokailulle on enemmäm tilaa. Parasta on kuitenkin se, että upea takka, joka alakerrassa on ollut käyttämättömänä melkein kymmenen vuotta, on nyt aktiivisessa käytössä. Tilaa on kaiken kaikkiaan paljon enemmän, mikä perhekodissa on tarpeen.

Huone hakee vielä hieman paikkaansa, sillä tilaan pitäisi saada ruokailutila 14 hengelle. Silti haluaisimme pitää huoneen kodikkaana ja tyylillemme uskollisena. Ruokailu tilan yksi seinä on tapetoitu hauskalla tapetilla, yhdellä seinällä on suuret ikkunat, tila on muuten vähän aulamainen, paljon rikkonaisia seiniä ja takan vierestä tila aukeaa eteiseen. Eteisessä meillä on tietokonepiste. Siihenkin olisi tulevaisuudessa mukava saada jokin laitteita hieman piilottava, mutta silti käytännöllinen ratkaisu.

Tietenkin haasteita sisustamiseen luo myös budjetti. Olisi ihanaa ostaa juuri tilaan sopivat pöydät. Toisaalta tykkään todella paljon meidän nykyisestä ruokapöydästä joka on palvellut meitä erinomaisesti jo yli 10 vuotta. Sen kaverina meillä on tällä hetkellä minun työpajassani ollut vanha ruokapöytä, jossa ei ole muuta vikaa kuin se, että se on kovin maalinen. Tähänkin auttaisi tietysti se, että kunnostaisi pöydän ja maalaisi sen uudelleen. Eli budjetin vaihtoehtona on aika. Toistaiseksi peitamme toisen pöydän pöytäliinalla.

Että tälläistä kuuluu meidän rempalle. Alakerta on elettävässä kunnossa, pientä verhojen valintaa sun muuta tarvitaan, mutta se saa jäädä hetkeen kun yläkerta on yhtä elettävässä kunnossa. Kissi vähähiilarin sanoin: Jaksaa, jaksaa, painaa, painaa, elämä on lainaa, kohta oot vainaa!