Me ollaan jo muutama vuosi haaveiltu paljusta. Ehkä enemmän sellaisena uima-allas tyyppisenä ratkaisuna lapsille ennemmin kuin aikuisten poreilu altaana. Meillä on ollut sellaisia suht isoja uima-altaita, mutta ongelma on ollut siinä, että porakaivosta otettu vesi on kylmää kunnes se on likaista.
Ihan vielä en tiedä, miten hyvin vesi pysyy paljussa puhtaana, mutta ainakin veden saa muutamassa tunnissa lämpimäksi. Meillä on uimaranta noin neljän kilometrin päässä, mutta pienimpiä sinne ei vielä uskalla keskenään laittaa. Kesä on pitkä ja lasten lomat pitkääkin pidemmät.

 

Ainakin alkuinnostus on ollut valtava. Lapset ovat lilluneet paljussa tuntikausia, käytännössä he ovat nousseet vedestä syömään. Ja näillä keleillä, mikäpä sen mukavempaa kuin oma pieni lämmitetty palju! Ja mielestäni koko piha muuttui kuin minikylpyläksi veden myötä. Etenkin nyt kun upean näköinen ja tuoksuinen jasmike kukkii aivan paljun vieressä samaan aikaan kun toisella puolella kasvava tyrni tuo ihan erilaista tunnelmaa allasnäkymään.

 

Meillä paljun vesi tulee porakaivosta ja alkuun mietimme miten täyttäminen onnistuu. Vetääkö se koko kaivon tyhjäksi ja niin pois päin. Pelko oli turha, sillä vaikka paljun täyttäminen vei lähes kolme tuntia, ei sillä ollut vaikutusta veden laatuun tai muuhun käyttöön. Vaikka taisimme kyllä välttää saman aikaisesti pesukoneiden käyttöä ihan varmuuden varalta.

Suosittelen lämpimästi ylläolevaa yritystä. He toimittavat paljuja koko suomeen. Palvelu oli ystävällistä ja tuotteen hinta kilpailukykyinen. Tämä ei ole maksettumainos vaan ajattelin, että on kiva mainostaa kotimaista yksinyrittäjää!

Onko teillä kokemuksia paljusta? Tuleeko pitkällä juoksulla käytettyä? Oletteko olleet paljuihinne tyytyväisiä?