Mökille lähtiessä nappasin kotoa mukaan uusimman Glorian ruoka&viini lehden. Mökillä jos missä on aikaa kokeilla uusia reseptejä ja ennen kaikkea inspiroitua ruuan valmistuksesta. Tykkään Glorian ruoka&viini lehdestä monestakin syystä, mutta eniten minua inspiroivat sen ruokakuvat. Minua kuvat inspiroivat yleisesti ottaen todella paljon ja ruokakuvat erityisesti. Haaveilen tulevani paremmaksi kuvaajaksi, mutta en tee riittävästi asioita kehittyäkseni. Tyypillistä!
Mutta itse asiaan. Tämä ohje on alunperin ko. lehdestä, jossa se tarjoiltiin salaattina. Me emme odottaneet jäähtymistä vaan nautimme pastamme kuumana. Toimii! Jopa Fenkoliskeptinen mieheni piti pastasta ja aniksen lempeästä mauasta, joten epäilijät, tätä kannattaa kokeilla.

Fenkolipasta ohje:

350g pastaa
2 pientä fenkolia
2 dl keitettyjä valkopapuja
1 prk Kalamata oliiveja
2 dl parmesaanijuustoa raasteena
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Kastike
2 valkosipulinkynttä
3 rkl valkoista balsamicoa
3/4 dl oliiviöljyä
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
1 tl sormisuolaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria myllystä

Tarjoiluun
raastettua parmesaania
lehtipersiljaa
oliiviöljyä

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi fenkolit ohueksi ja laita ne pastan keitinveteen, kun keittoaikaa on jäljellä 3 minuuttia. Valuta
  2. Tee kasteike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää etikka. Kaada öljy koko ajan sekoittaen. Hienonna mukaan ruohosipuli. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Kaada kastike pasta-fenkoli seokseen. Kääntele sekaisin.
  3. Lisää pastaseokseen pavut, oliivit, parmesaaniraaste ja yrttisilppu. Sekoita hyvin.
  4. Anna maustua viileässä vähintään tunti. Viimeistele ripottelemalla päälle parmesaania ja lehtipersiljaa. Valuta pinnalle hieman oliiviöljyä.