Meillä oli ihana vappu! Vietimme vappua isolla porukalla perhekodin asukkaiden ja veljeni ja hänen vaimonsa kanssa seurapelejä pelaten ja herkkuja nauttien. Perunasalaatti, munkin ja lohikakku olivat itsetehtyjä. Nakit täyslihaa. Lapsilla ilmapallot.

Esitimme pantomiimejä ja pidimme tietokilpailua. Ei haitannut vaikka ulkona satoi. Kotona oli melkein siistiä ja sipsejä. Perjantaina kävimme yhdessä kävelyllä metsässä. Teini kääntyi itkien takaisin kotiin ennen puoliväliä. Muut rakensivat satumaisen kauniissa metsässä padon. Vain yksi kasteli kenkänsä kokonaan. Muut vain vähän.

Leffa iltaan osallistuivat kaikki. Syötiin sipsejä ja dippikastiketta Fatboylla maaten. Yksi kaatoi dippikastikkeet päälleen, toinen hermostui, ensimmäinen itki. Elokuva oli hyvä, suosittelen Up!

Lauantaina keksittiin jossain mielenhäiriössä lähteä ostoksille ja leffaan. Ei oltu ainoita. Löydettiin kuitenkin kengät, paitoja, yhdet aurinkolasit ja yksi todella ennakkoluulottoman vanhemman hyväksymä vaaleanpunainen leopardikuvioinen pörrövillapaita. Teini ei löytänyt mitään. Tai melkein mitään. Olisi voinut ostaa kuukausirahalla Bodyshopin tyhjäksi. En tuomitse, sillä olen elänyt saman vaiheen. Nyt kotona haisee mansikan ja eksoottisten hedelmien risteytykselle.

Katsottiin Asterix. Ekaa kertaa kenenkään ei pitänyt käydä pissalla kesken elokuvan. En vieläkään usko sitä todeksi. Elokuva oli ihan Asterix.

Tänään on tehty pihahommia ja tapeltu. Minä ja mies ollaan purettu kana-aitausta ja istutettu muutamia kasveja. Lapset on spraymaalanneet pyöränsä. Voin kertoa, että ei ollut minun ideani. Ei pyörien maalaus, eikä niiden maalien hankinta. Kitapurje lepattaen tein kantani selväksi. Lisäksi lapset ovat kunnostautuneet kinaamisessa, toistensa tekemisien vahtimisessa ja ärsyttämisessä. Siis toistensa ja minun. Kokeilin myös jotain uutta pavuista tehtyä nuudelia. Piti sopia hiilaritietoiseen ruokavalioon. Lasten sanoin, maistuu liian terveelliseltä. Luojan kiitos kaapissa oli tummaasuklaata.

Onneksi huomenna on arki.

Mites teidän vappu?

Ps. Jottei loppuisi tekeminen kesken, niin päätettiin vielä hankkia pari lammasta. Bää.