Meillä on edessä keittiö remontti. Nykyisin  yläkerrassa sijaitseva keittiömme siirretään alakertaan, nykyisen kodinhoitohuoneen tilalle, keittiön tilalle tehdään yksi makuuhuone lisää, takkahuoneesta tulee ruokailu tila ja kodinhoitohuone lakkaa olemasta. Pyykinpesukoneet hajautetaan kylpyhuoneisiin.
Haaveilen oikeasta, puisesta keittiöstä. Mutta kaikilla nykyajan mukavuuksilla. Haluan sopivasti retroa, mutta silti riittävän modernia. Haluan väriä, mutta silti niin valkoista, että tila tuntuu valoisalta. Haluan paljon kaappitilaa, mutta silti haluaisin, että keräilemäni kauniit astiat ovat näkyvissä.
Kuva täältä.
Yllä oleva turkoosi keittiö on lähinnä sitä mitä haluaisin. On väriä ja ilmettä, mutta silti valoa. Kaappien vetimet ovat hauskat, muotokieli selkeä. Tykkään. Saman tyyppinen keittiö on myös alemassa kuvassa, mutta keltaisena. Tykkään erityisesti tuosta pienestä avohyllystä. 
Haluaisin muutaman yläkaapin lasiovella, sillä avohyllyt keräävät keittiössä rasvaa ja likaa ja siivousinnollani ajattelen, että lasiovelliset kaapit toimisivat paremmin. Tosin kokemusta ei juuri ole, onko teillä?
Olen selaillut Pinterestissä kuvia erilaisista keittiöistä ja koonnut niistö oman taulunkin, voit käydä katsomassa sitä tästä linkistä. Kuten kuvista näkee, suurimmassa osassa minua kiehtovista keittiöistä on paljon tilaa seinillä, paljon avohyllyjä ja paljon purkkeja ja purnukoita. Kokemukseni kuitenkin sanoo, että meillä se ei toimi, vaan säilytystilaa kaapeissa on oltava paljon. Enemmän vielä kuin normiperheissä, koska tarkoitus on, että koko perhekotimme ruuat tehtäisiin jatkossa meidän keittiössämme. 
Kuva täältä.
Suuria sisustus muutoksia siis ilmassa. Puuseppä tulee huomenna käymään ja juttelemaan lisää aiheesta. Koska niin kuin aina, raha ratkaisee. Toivotaan, että keskustelut menevät nappiin ja meille tulee haaveitteni keittiö.
Millainen olisi sinun unelmiesi keittiö?

PS. Meidän keittiön lähtötilanne on tämä. On alkuperäiset kaapistot ja niiden päälle ostetut ikean kaapit. Ku itetekee jne. Mutta tapetista tykkään!