Olen menossa kertomaan bloggaamisesta Omnian opiskelijoille. Tarkoitukseni kertoa siitä, miten blogin pitäminen on hyödyttänyt minua ammatillisesti ja mitä olen matkan varrella oppinut. Luentoni käsittelee paljon oman persoonallisen äänen löytämistä ja tavoitteiden asettelua, miksi kirjoittaa blogia.

Oppiminenhan ei missään muotoa ole ohi, vaan jatkuva prosessi, mutta jonkin verran tietoa ja kokemuksia näiden kuluneiden vuosien aikana on kertynyt. Ja tiedättekö, olen ymmärtänyt niin paljon uusia asioita miettiessäni, miten kertoisin jo osaamani asiat opiskelijoille. Opettaminen on mitä parastapa laajentaa omaa osaamistaan!

Luennon kokoaminen on uudestaan herättänyt miettimään omaa blogia, joka tuntuu edelleen olevan tuuliajolla, vailla selkeää tavoitettaja päämäärää. Uskon sen kuitenkin pikkuhiljaa löytävän uomiinsa, mutta niin kauan kun fokus on epäselvä, on vähän sellainen seilaava fiilis itselläkin. Mutta tulipan päivitettyä muutama fakta esittelystä.

Tiedän, että blogiani lukee moni bloggaaja, ja monella teistä on varmasti kertynyt loistava määrä kokemusta ja osaamista nimenomaan bloggaukseen liittyen.

Olisinkin nyt kysynyt teidän näkemystänne siitä, mikä bloggauksessa on tärkeää? Millaisen neuvon sinä antaisit uudelle bloggaajalle? Mistä aloittaisit bloggauksen? Mihin kiinnittäisit huomiota? Mikä olisi olennaista? Minkä neuvon olisit halunnut kuulla kun aloitit? Mikä bloggauksessa on sinulle kaikkein parasta?