Hola!
Amerikan matkani jälkeen olen omaksunut terveelliset rutiinit. Olen toistaiseksi ainakin pysynyt helposti vähähiilihydraattisella ruokavaliolla ja liikkunut säännöllisesti. Aloitin ruokaremontin viime syksynä ja olen edennyt tavoitteeseeni pikkuhiljaa, askel askeleelta. Vasta tammikuussa pääsin kiinni siihen, mitä halusinkin. Karppaukseen, joka sopii minulle. Kahdessa viikossa ei vielä voi puhua laihtumisesta, mutta uskon painon tippuvan pikku hiljaa itsestään. Minulla on olemassa tavoite farkut, joihin toivon mahtuvani tämän vuoden aikana.

Olen varovainen laihduttamisen kanssa. Sukuni naiset ovat aina laihduttaneet, mutta tuloksia on laihdutusmäärään nähden syntynyt aika vähän. Sen sijaan, että kilot olisivat lähteneet, on itsetunto ja arvo ollut kiinni siitä miten hyvin painoa on tippunut tai miten hyvin paino on saatu pidettyä kurissa. Kaikkea on kokeiltu. Amfetamiinista painonvartioiden kautta kaalisoppadiettiin. Amfetamiini on aikanaan ollut ihan lääkärin määräämä laihdutuslääke, jännä juttu eikö?

Ensimmäisen lapseni jälkeen olen itsekkin pudottanut painoa Paikkareissa. Jossakin vaiheessa löysin karppauksen, Karppaus.infoon olen liittynyt 2005, eli jokunen vuosi sitten. Periaatteessa tiedän, miten ja mitä minun kannattaisi syödä. Silti saatan kiskoa sokeria kaksin käsin vuoden päivät ja paluu karppaukseen on vaikeaa. Olen ajatellut ottaa elämän päivä kerrallaan ja sitä kautta olen myös pilkkonut tätä muutostani pienempiin tavoitteisiin. Aluksi en tavoittele painonlaskua vaan rutiinien ylläpitämistä ja vakiinnuttamista.

Tässä kuussa tavoitteeni on ylläpitää tammikuun aikana löytyneitä rutiineja.

  • Aloitan aamuni kunnollisella aamupalalla ja muistan juoda vettä pitkin päivää
  • 4 krt viikossa aloitan työpäiväni kevyellä joogalla.
  • 3-4 krt viikossa treenaan Crossfittiä
  • 2-3 krt viikossa käyn pidemmällä lenkillä
  • Syön karpaten, mutta rennosti, makroja laskematta
  • Syön säännöllisesti, itselleni sopivaan rytmiin

Tässä siis tavoitetta helmikuulle. Miten sinä olet lähtenyt tekemään muutoksia terveellisempään elämään? Oletko mennyt suoraan kohti suurempaa tavoitetta vai pilkkonut tavoitteesi osiin? 

Ja muuten, kokeilin tänä aamuna ensimmäisen kerran suuren suosion saavuttaneita vähähiilihydraattisia leipiä, Oopsieta. Tässä ohje.

Oopsit, vähähiilihydraattinen leipä

3 suurta munaa
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl Psylliumia
 85 g maustamatonta tuorejuustoa

Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset kahteen eri kulhoon. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, leivinjauhe ja psyllium keltuaisiin ja sekoita tasaiseksi. Kääntele keltuaisseos varovasti valkuaisvaahdon sekaan. Lusikoi taikinasta leivinpaperilla päällystetylle pellille sämpylöitä. Minä sain 9 kasaa.  Paista noin 25 minuuttia. Anna sämpylöiden asettua leivinpaperin päällä muutama minuutti, nosta sitten ritilälle jäähtymään.