Tinjamilla maustetut mustikkamuffinssit

Näiden muffinssien ohje syntyi onnekkaan sattuman kautta. Olin aikeissa tehdä mustikka -valkoosuklaamuffinsseja kun huomasin, että joku oli maistellut valkosuklaat parempiin suihin. Uusin Glorian ruoka ja viini lehti julisti samaan aikaan tinjamin ja mustikan liitosta. Vaihdoin siis lennossa valkosuklaat tinjamiin ja täytyy sanoa, että vaihdos oli onnistunut!

Tinjamilla maustetut mustikkamuffinssit

Tarvitset:

225 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa
3 dl mustikoita
nippu tinjamia hienonnettuna
 
VALMISTUS (30 – 60 min)
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää maito, mustikat ja hienonnettu tinjami ja sekoita nopeasti. Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne jäisinä. Jaa taikina muffinivuokiin.
2. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Anna muffinssien jäähty ja ripottele pinnalle tomusokeria.

 

Tinjamilla maustetut mustikkamuffinssit

Oletteko te kovia marjastajia? Itse tunnustan olevani varsin laiska ja lahjaton marjastaja. Enimmäkseen keräilen niitä kaupan hyllyltä ja jatkojalostan sitten kotona!