Makaroonilaatikko, jos mikä on perinteistä lapsiperheen ruokaa. Me tehdään sitä yleensä iso laatikollinen kerrallaan ja syödään sitten kahtena päivänä peräkkäin. Jos riittää. Usein tehdään niinkin, että kokataan kaksi isoa annosta, joista ensimmäinen syödään perhekodin lounaalla ja toinen lasten kanssa. Ajatuksena kuitenkin se, että makaroonilaatikkoa syntyy helposti isompikin satsi ja kaikki syövät sitä miellellään.
Makaroonilaatikko, lapsiperheen ruokaa, ruokablogi

Makaroonilaatikkoa osaa varmasti jokainen tehdä ja ohjeitakin on satamäärin. Yleensä lisään meidän versioon vähän kasviksia. Tähän kyseiseen laatikkoon raastoin porkkanaa mehukkuutta antamaan. Kun päälle vielä lisää juustoraastetta niin ei voi olla tykkäämättä!

Makaroonilaatikko ohje:

Makaroonia
Sipulia
Naudan jauhelihaa
Voita
Kasvislientä
Mustapippuria
Yrttejä
Kermaa
Maitoa
Kananmunia
Porkkanaraastetta
Juustoa


Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä makaroni kasvisliemessä lähes kypsäksi. Valuta makaroni.
Ruskista jauheliha pannulla rasvassa ja lisää myös sipuli. Lisää porkkanaraaste kun jauheliha on kypsää. Sekoita jauhelihaseos ja makaroonit ja kaada voideltuun uuni vuokaan.. 
Sekoita kerma, maito ja kananmunat, lisää yrtit ja mustapippuria ja kaada seos makaroonin päälle, sekoita. Ripoittele päälle juustoraastetta.

Paista makaronilaatikkoa 200 asteessa noin 40 min. 


Mikä on teidän arjen vakio herkkuruoka? Tykkäättekö makaroonilaatikosta pienellä twistillä vai ihan perinteisenä versiona?