Törmäsin facebookissa linkkiin, jossa Teuvo Loman, kaikkien sisustajien sankari, tyrmää kovalla kädellä kirjahyllyt. -Kirjat voivat pilata sisustuksen! Kouvolalainen Laura peesaa: Kirjat ovat muinaishistoriaa.

Olen sanaton. Etenkin kun kommenteissa vielä jatketaan, etteivät nykyajan nuoret enää kirjoista ymmärrä. Juttu ja siihen liittyvät kommentit saavat minut tuntemaan itseni kovin vanhaksi. Olenko siis sitä sukupolvea, joka vielä lukee kirjoja. Auttamatta ajasta jäljessä. So last season.

No, ottamatta sen enempää kantaa kirjojen sisustukselliseen ajankohtaisuuteen, on todettava, että rakastan kirjoja. Minulle ne edustavat kotia ja kotoisuutta parhaimmillaan.

Kirjoissa on minusta jotakin kiehtovaa. Sivut ovat täynnä tarinoita, tapahtumia ja kiehtovia ihmis kohtaloita. Ne kätkevät sisäänsä unelmia, toiveita ja kokonaisia maailmoita. Kaikki elämä piilossa kirjojen sivuilla. Kirjat tallettavat jotakin sellaista, mitä mikään muu ei vielä kykene tekemään. Niiden sivuilla on elämän koko kirjo.
Minulla on paljon kirjoja. Hyviä kirjoja, huonoja kirjoja, romaaneita ja tietokirjoja. Nautin eniten hyvistä kirjoista, mutta olen erikoistunut myös niin sanottuun hyvään skeidaan. Tällä tarkoitan kirjoja, joiden tehtävänä on vain viihdyttää, mutta kirjat on hyvin kirjoitettu ja niitä on ilo lukea. Hyvät kirjat ovat enemmän kuin hyvin kirjoitettuja. Ne heräävät lukiessa eloon ja jättävät jäljen lukiaansa. Hyvä kirja pakottaa ajattelemaan, herättää keskustelua, kyseen alaistaa. Henkilöhahmoista tulee ystäviä ja vihollisia. Heidän elämänsä jatkuu vaikka kirja loppuukin.

Viimeksi luin Tommi Kinnusen upean esikoisteoksen Neljäntienristeys. Erittäin taidokasta kieltä. Harkittua kerrontaa. Lähestulkoon liian harkittua. Syvälle meneviä, moniuloitteisia henkilöhahmoja. Todentuntuista, samaistuttavaa ja kiinnostavaa. Erityiset pointsit siitä, että kirjoittaja kertoo sukupolvien tarinaa naisnäkökulmasta. Oi, odotan jo seuraavaa teosta!
Hanki kirjasi täältä! *yhteistyö

Millainen suhde teillä on kirjoihin?