Riikka tarjosi omassa blogissaan mahdollisuutta vieraspostaukseen ja tartuin tilaisuuteen! Aivan mahtavan hauska idea jota toivon voivani hyödyntää täällä omassa blogissani jossakin vaiheessa. Ennemmin tai myöhemmin. Miltä kuulostaisi, olisiko ideaa?
Halusin kirjoittaa jostakin asiasta, mistä minulla olisi jotakin sanottavaa ja omakohtaista kokemusta. Ja ehkä vielä jostakin sellaisesta aiheesta, joka saattaisi askarruttaa Riikan blogin lukijoita, joiden oletan olevan lapsellisia ihmisiä. 
Todettakoon tähän heti alkuun, että minulla on neljä lasta. Vanhin heistä on 11, nuorin kuusi. Olemme siis pitäneet yllä tiukkaa tahtia. Ja ei, kukaan heistä ei ole vahinko. Kiitos kysymästä, tiesimme ehkäisystä ja ei, meillä ei ole uskonnollista vakaumusta asian suhteen. Ei, vaikka meillä ei ole televisiotakaan.
Minä haaveilin kahdesta lapsesta. Halusin saada heidät nuorena, tytön, pojan, rivitalon ja farmariauton. En edes osaa sanoa, missä vaiheessa hairahduin ja poikkesin suunnitelmasta. Olin nimittäin jo päässyt tilanteeseen, jossa minulla oli tyttö, poika ja hatchback.
Kun kerroimme sukulaisille kolmannesta lapsesta saimme onnitteluita ja sukulaiset ja ystävät tuntuivat vielä vilpittömästi onnellisilta. Neljännen kohdalla alkoivat vihjailut. Ei kai enempää?
Iso perhe ei koskaan ollut haaveeni, enkä sellaista koskaan ole suunnitellut. Lapset ovat tulleet yksi kerrallaan, ja lapsi luku on määräytynyt sen perusteella, että se on tuntunut hyvältä. Neljännen jälkeen perheemme on tullut kokonaiseksi. Viidennestä lapsesta ei koskaan ole edes puhuttu.
Minulta kysytään välillä mielipiteitä lapsilukuun. Minulta on turha hakea järkiperusteita asialle. Yhtään lasta, en sitä ensimmäistäkään, ole saanut, koska se on tuntunut järkevältä. Neljä lasta ei ole taloudellinen valinta. Kuusi henkinen perhe tarvitsee kallista lisätilaa niin autossa, kotona kuin lomamatkoillakin. Neljä lasta ei kasva siinä sivussa. Neljä lasta sotkee neljä kertaa enemmän ja tarvitsee neljä polkupyörää, neljät luistimet ja neljä talvihaalaria. Vähintään.
Vaikka en pidäkkään lasten saamista järkiratkaisuna, on se silti elämäni paras päätös. Asia jota en tule katuneeksi edes niinä suurimpina epätoivon hetkinä jolloin pyykkivuoret kaatuvat päälle ja pinna kiristyy nelikon ottaessa matsia keskenään.
Neljä lasta on tuonut elämääni enemmän rakkautta ja onnea kuin saatoin ikinä kuvitella. Olen saanut tutustua mahtaviin tyyppeihin, oppia elämästä ja itsestäni asioita, joiden olemassa olosta en edes ole ollut tietoinen.
Jokainen lapsi on erilainen persoona ja minulla on mahdollisuus seurata jokaisen matkaa aitiopaikalta. Olen saanut  jakaa itselleni tärkeitä asioita ja olla mukana jakamassa toisten merkityksellisiä hetkiä. Tärkeää on ollut myös huomata mitä lapset antavat toisilleen. Nelikkomme on tiivis porukka, joka hädän hetkellä kantaa huolta toisistaan. Tämä kävi harvinaisen selväksi kun esikoululainen sai ensimmäisen puhelimensa. Kuudesluokkalainen isosisko itki karvaita kyyneliä, sillä nuorimmaisen puhelimella ei voinut edes pelata mitään. Liian vanhanaikainen puhelin oli kuulemma häpeäksi kaikille.
Montako lasta sinulla on? Miten olet lukuun päätynyt? Suunnittelitko lasten lukumäärää etukäteen, miten suunnitelmasi toteutui?
Hyvää viikonloppua kaikille toivoo, Minna