Viime viikonloppuna olin mukana järjestämässä tapahtumaa nimeltä Matka luovuuteen. Matka järjestettiin Museolaiva Borella, aivan Turun keskustan tuntumassa. Matkalla oli mukana 30 upeaa ja luovaa naista.

Olemme ystäväni Elinan kanssa matkustaneet erilaisissa askartelutapahtumissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja haaveilleet samalla oman tapahtuman järjestämisestä. Olemme osallistuneet niin hyvin kuin huonostikkin järjestettyihin tapahtumiin. Ja ennen kaikkea keskenään hyvin erilaisiin tapahtumiin. Toiset tapahtumat ovat keskittyneet myyntiin, toiset kursseihin, toiset omaan askarteluaikaan.

Matka luovuuteen sai alkunsa Puolassa järjestetystä Prozartista. Se oli pieni, keskellä maaseutua järjestetty pieni ja intiimi tapahtuma, jossa oli sopivassa suhteessa ohjattuja kursseja ja luovaa toimintaa. Tapa tehdä tuntui heti omalta.

Halusimme järjestää tapahtuman, joka ei varsinaisesti profiloituisi pelkkään askarteluun, vaan ennemminkin oman luovuuden löytämiseen. Halusimme luoda ilmapiirin, joka kannustaisi heittäytymään ja ylittämään itsensä mukavassa seurassa. Koska itse olen hirvittävän innostunut valokuvauksesta, halusin tuoda mukaan myös uudenlaista valokuvatyöskentelyä.

Halusimme tuoda suomeen myös mixed media taiteilijan Finnabairin, sillä meillä on ollut ilo tutustua häneen reissuillamme. Sen lisäksi, että hän on taitava omassa työssään, on hän myös hyvä opettaja. Hänen työnsä ovat kiehtovia, niiden tekeminen on kivaa ja samalla oppii paljon niistä menetelmistä, joita hän käyttää töidensä luomiseen.

Ennen matkan alkua perustimme facebook ryhmän, jonka kautta osallistujien oli mahdollista tutustua toisiinsa jo ennalta ja jakaa ideoita, kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä ja ylipäätään fiilistellä tulevaa tapahtumaa. Ryhmä oli hulvaton, mitä lähemmäksi tapahtumaa tultiin, sitä lennokkaampaa juttua ryhmässä riitti! Oli todella hienoa, että yhteyksiä luotiin jo ennen paikalle tuloa. Itselleni ainakin tuli tunne, että tässä ryhmässä on pakko olla hauskaa!

Perjantain valokuvaussessio jännitti minua etukäteen. Se oli jotakin erilaista, mitä aikaisemmin ei suomessa ole askarteluun liittyvissä tapahtumissa tehty. Osa kurssilaisista vaikutti epäileviltä, mutta jo facebook ryhmässä näki kuinka ihmiset alkoivat innostua ja suunnittelivat erilaisia asuja ja rekvisiittaa omia kuviaan varten. Parasta kuvauksen jälkiin oli nähdä tyytyväisiä ilmeitä kun kurssilaiset selailivat omia kuviaan kameroistaan. Moni tuntui positiivisesti yllättyneeltä kuvauksista. Kritiikkiä tuli liian lyhyestä ajasta! Aivan mahtavaa! Tästä rohkaistuneena aijon aivan varmasti jossakin vaiheessa järjestää jotakin, jossa kuvaamiseen käytetään enemmän aikaa ja mennään syvemmälle valokuvien maailmaan.

Kiitos kaikille teille jotka olitte mukana tapahtumassa. Te teitte siitä mahdollisen. Hienoa, että heittäydyitte matkalle mukaan. Lähditte kaikkiin työpajoihin mukaan positiivisella asenteella, muut huomioon ottaen. Teidän kanssanne matkalla oli hauskaa!

Järjestäjän näkökulmasta tapahtuma oli upea. Toki asioita olisi voinut tehdä paremmin ja ennen kaikkea järjestelmällisemmin, mutta toivottavasti ensimmäisestä kerrasta pystyy ottamaan opikseen ja tekemään asioita paremmin ensi kerralla. Koska sellainenhan ihan varmasti on tulossa!

Kiitos vielä ihan joka ikiselle!

Terkuin, Minna