Meillä oli juhannuksena 12v hääpäivä, jonka kunniaksi halusimme tehdä jotakin kivaa, vähän arjesta poikkeavaa. Hyvää ruokaa, juomaa, musiikkia ja vielä ihan kotikulmilla. Ei hullumman kuuloista vai mitä? Hauskaa tässä on se, että asumme maalla, kaukana kaikesta. Ja nyt yksi suosikki artisteistani esiintyy aivan hoodeilla.

Olimme perjantaina Kylpylähotelli Långvikin Enjoy! Life Friday tapahtumassa, jossa tällä viikolla oli esiintymässä Jukka Poika. Idea on kiva, ympäri ravintola-aluetta ja ulkoterassia on ripoteltu ruoka- ja juomapisteitä ja niiden antimista voi nauttia livemusiikin kera. Långvik on meille tuttu paikka jo ennestään, asumme aivan naapurustossa.

Långvikissa on erinomainen ruoka, joka ei pettänyt tälläkään kertaa. Tarjolla oli mm. Hot & Korean, Pulled Pork, Långvik Flavours ja Sweet Spot. Tykkäsin erityisesti Långvik Flavours pöydän kasvislisäkkeistä. Tarjolla oli couscoussalaattia, marinoitua munakoisoa, herkullista maalaissalaattia ja mintturaitaa kahden erilaisen makkaran kanssa.

Ainut soraääni ruuan suhteen tulee siitä, että ruokaa syötiin muovisilla kertakäyttöhaarukoilla ja veitsillä. Se mielestäni ei ainakaan nosta ruuan arvoa. Lisäksi Hot & Korean liha on paloiteltu sen verran reiluihin paloihin, että oikealle veitselle olisi ollut käyttöä! Ylipäätään kertakäyttö aterimien käyttöä on mielestäni hankalaa perustella, erityisen hankalaa sen on silloin kun halutaan tarjota pikkuisen parempaa, pikkuisen kalliimmalla.

Miljööltään Långvik on upea! Tykkään tyylikkäästä sisustuksesta, joka on samaan aikaan moderni ja retro. Modernisti retro. Alunperinhän Långvik on 1976 rakennettu KOP:n koulutuskeskus, joka lopetti toimintansa viime vuosituhannen vaihteessa. Långvikissa on edelleen Kekkos-sali, joka on nimetty sen mukaan, että aikanaan Kekkonen tapasi kestitä väkeä juuri täällä. Oikeastaan paikka on Tanskarla, eikä Långvik. Tarkentaa aito Långviikkilainen.

Koulutuskeskus oli pitkään tyhjillään. Alueella on muutamia pienkerrostaloja, jotka on rakennettu työsuhdeasunnoiksi koulutuskeskuksen työntekijöille. Koulutuskeskuksen kulta-aikoina sinne oli jopa oma bussiliikenne, mikä Kirkkonummella on aikamoinen juttu! Olemme asuneet näissä henkilökunnan asunnoissa silloin kun esikoisemme oli vauva. Ympäröivä luonto on täällä kertakaikkisen upea. Merenlahti on vertaansa vailla ja ympäristö on hoidettu.

Tällä kertaa emme menneet ollenkaan hotellin kylpyläosastolle. Kävimme yhdessä vaiheessa kuntosalilla Långvikissa ja siihen sisältyi pääsymaksu kylpyläosastolle, ei hullumpaa! Oli aika kivaa mennä kuntosalille sisään hotellin suurista pyöröovista ja moikata respaan. Kuntosali on pieni, mutta uusi. Ja treenin päätteeksi voi käydä vielä uimassa tai shampanjaaltaassa nauttimassa kuplivasta. Pyyhkeet sai luonnollisesti kylpylältä. Minusta ei vain ole ollut ylläpitämään kuntoiluharrastusta, vaikka se olisikin parasta mitä voisin tehdä. Tarvitsisin oman Personal Trainerin, joka hakisit mut kotoa tänne jumppaamaan! Vinkiksi, jos joku lähtee sponsoroimaan.

 

Takaisin perjantai iltaan. Alkuillasta tarjoiltiin siis ruokaa ja DJ-soitti levyjä. Vaikka ilma ei kovin lämmin ollutkaan, niin välillä bileissä nähtii myös aurinko! Noissa hauskoissa pienissä tötteröissä oli tarjolla popkornia ja mansikoita. Kaiken kaikkiaan kaikki oli tosi mukavasti järjestetty. Yksityiskohtiin oli kiinnitetty huomiota. Visuaalisesti Långvik on omaa luokkaansa.

Illan kohokohta oli tietysti Jukka Pojan esiintyminen. Lähtö hieman viivästyi kun artisti kertoi tulleensa suoraan Riihimäki rokista Långviikkiin. En usko, että esiintymistilanteet voivat kovinkaan paljoa enempää erota toisistaan. Olen nähnyt Jukka Pojan livenä useamman kerran ja tämän kertainen yleisö erosi kyllä ratkaisevasti edellisitä kerroista. Mietin ennen keikan alkamista, että mitenköhän porukka lähtee mukaan, mutta huoli oli turha. Jukka Poika osaa asiansa ja siellä koko pukukansa lauloi mukana ja jorasi reggaen tahdissa kuin olisi tehnyt sitä koko ikänsä!

En ole ikinä ollut näin pienellä keikalla. Tuntui melkein kun kyseessä olisi ollut olohuone keikka. Osa kuulijoista istuikin lavan reunalla suurissa nojatuoleissa. Hauskaa oli se, että myös osa hotellin henkilökunnasta tuli kuuntelemaan ja tanssimaan. Se sai tunnelman nousemaan ja yhdisti porukan mukavalla tavalla. Jukka Poika esiintyi DJ:n kanssa ja biisit oli karsittuja versioita, eli ihan kärkikeikkoihin esitys ei mielestäni yltänyt, mutta tilanteeseen tämä sopi mainiosti.

Eri hauska ilta siis meillä! Mitenkäs teidän viikonloppu on sujunut?