Mun mielestä meidän portaikko oli aikansa elänyt. Tapetti oli laitettu silloin kun talo rakennettiin ja meidän sisustusmaku on siitä muuttunut, tai sanoisinko että hioutunut. Joka tapauksessa aikanaan valittu tapetti ei vaikuttanut enää ajankohtaiselta. Jos ollaan aivan rehellisiä. olen saanut idean uuteen tapettiin jo vuosi sitten, jolloin olen sen hankkinutkin ja maalannut seinät osittain. Siitä asti koko portaikko on ollut kesken, puolittain maalattuna. Nyt keväällä vihdoin sain Tanen mukaan projektiin ja sen jälkeen alkoikin tapahtua. 
Portaikko on kaikin puolin haasteellinen paikka. Se on lähes neljä metriä korkea tila, jossa on kaksi ikkunaa ja hyvin vähän tasaista lattia pinta-alaa. Siistin lopputuloksen aikaan saamiseksi kaikki seinät piti hioa, vanha tapetti poistaa, sivut seinät maalata kahteen otteeseen ja tapetoida uusi tapetti ikkuna seinälle.

Kuvassa näkyvä valokuvaseinä kaipasi sekin uudistusta. Sekä kuvien, sommittelun, että joiden kehitysten vaihtamisen suhteen. Suoraan sanottuna en vielä tiedä pitäisikö kaikki kehykset maalata yhtenäisen väriseksi vai mitä teen. Nythän niissä on tuollainen mahonkinen väritys.

Vanha tapetti irtosi seinästä helpommin kuin aluksi ajattelimme. Poistimme sen kahdessä eri erässä. Ensin kiiltävä pintakerros, sitten kunnon kostutus rätillä ja sen jälkeen tapetti lähti helposti irti seinästä.

Sivuille on vedetty akvan, eli vaaleanturkoosinsininen väri. Yksi tämän hetken suosikeistani.
Ihan kalpeana portaikko ei ollut kovin houkuttelevan näköinen. Muistan, että jo alusta lähtien kun taloa ruvettiin rakentamaan, pelkäsin sellaista tylsää, pimeää ja ankeaa portaikkoa. Sellaista meille ei sitten kaikeksi onneksi tullut.

Valittu tapetti on kieltämättä aika räyhäkkä. Romanttisräyheä. Vai miten tuota kuvailisi? Kotoisa? Mummoni piipahti käymään juuri kun olimme tapetoimassa ensimmäistä vuotaa ja tykkäsi tapetista kovasti. “Ihan kuin mummolassa” hän sanoi. Nappivalinta sanon minä!

Seuraavaksi sitten valokuvaseinän kimppuun!

Millaisista tapeteista sinä haaveilet? Vai haaveleitko ollenkaan tapeteista? Oletko ratkaissut portaikko pulman jotenkin toiste?