Raparperijäätee on täydellinen kesäjuoma. Sen valmistaminen onnistuu etukäteen ja tiivisteen voi vaikka pakastaa, jos tuntuu ettei koko jäätee mene kerralla.

Meillä raparperijäätee maistui koko porukalle juhannusjuomana. Jopa teineille, jotka olivat etukäteen toivoneet Pepsiä. Ja se on kuulkaa paljon se! Jääteen makeutta voi hyvin säätää sillä, kuinka paljon vettä ja jääpäloja tiivisteen joukkoon laittaa. Minä laitoin yhtä paljon tiivistettä ja kylmää vettä + jääpaloja. Kokeilemalla löytyy itselle sopiva suhde.

Raparperijäätee

Tämä postaus on osa Kohti omavaraisuutta blogisarjaa, jossa eri bloggaajat kertovat tiestään kohti omavaraisempaa elämää. Tässä kuussa aiheena ovat reseptit.

Parasta tässä raparperijäätee reseptissäni on tietenkin se, että taas yksi uusi keino käyttää raparperia, jota meillä kasvaa valtavat puskat! Katso muut raparperi reseptini täältä. Osana omavaraisuusinnostustani olen toden teolla pyrkinyt hyödyntämään sen, mitä puutarhamme tuottaa. Ajattelen, että yksi nykyiaikaisen omavaraisuuden kulmakiviä on oppia hyödyntämään olemassa oleva. Vaikkakin tässäkin jääteessä on kaupasta ostettuja komponetteja. Ensikesänä voidaan toivottavasti käyttää sokerin sijaan omaa hunajaa, tuskin maltan odottaa.

Puutarhamme tuottaa nyt kesällä niin hyvin, että lähes kokonaan omavaraiset ruuatkin onnistuvat. Esimerkiksi yrttimunakas uunissa. Eikä mene pitkään, että päästään syömään ensimmäiset kurkut ja kesäkurpitsat!

Pakko kuitenkin kertoa sattumus, joka teehen ja juhannusyöhön liittyy. Olen jo pitkään haaveillut uudesta jääkaapista, sillä vanha on arvaamaton, sen hyllyt eivät enää tunnu kovin kestäviltä ja se muutenkin aika ruppaisessa kunnossa. No, olen jo menossa nukkumaan kun huomaan jääteen unohtuneen pöydälle ja ajattelen pelastaa ne nostamalla pötikän jääkaappiin. Hylly, jolle pötikän nostan ei kestäkään painoa vaan romahtaa. Yksi kuusenkerkkäsiirappipullo tipahtaa lattialle ja särkyy jalkoihini tahmaiseksi ja lasin sirpaleiseksi mössöksi. Onneksi saan napattua kiinni hyllystä ja pelastamaan muut lasipurkit, mutta en voi liikkua. Niinpä huudan juhannusyössä apua, että saan mieheni auttamaan.

Siinä me sitten yön viileydessä kuuraamme keittiön lattiaa ja haaveilemme uudesta jääkaapista. Ehkä siinä oli sitä juhannusyöntaikaa.

Raparperijäätee

Raparperijäätee

Ainekset 

 • 750 graparperia (pilkottuna)
 • 4 dl sokeria
 • 1 kpl vaniljatankoa
 • 10 dl vettä
 • 2 kpl teepussia 
 • 3-4 viipaletta sitruunaa

Lisäksi

 • 1 kpl sitruunaa (viipaloituna)
 • tuoretta minttua

Tee näin

 1. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Siirrä kattila pois levyltä ja jätä hautumaan 10–15 minuutiksi.
 2. Siivilöi neste kannuun, jäähdytä. 
 3. Lisää kylmää vettä ja jääpaloja. Sekoita ja lisää viipaloitu sitruuna ja tuore minttu. Tarjoile.

Katso muiden juomien ohjeet täältä.

Kohti omavaraisuutta

Jos omavaraisuus kiinnostaa, kannattaa liittyä omavaraisuus blogeissa facebook ryhmään! Muiden omavaraisuus bloggaajien tämän kuukauden postaukset löydät täältä:

Laura eli Javis, Tsajut, Puutarhahetki – Suurien unelmien puutarhablogi, Sarin puutarhat, Sorakukka, Metsäläisten elämää, Urban Farming, Harmaa torppa, Elämää korvessa, Pienen pieni Farmi, Caramellia, Rakkautta ja maanantimia, Kohti laadukkaampaa elämää, Korkeala, Villa Kotiranta