Andalusian Auringossa on yksi niistä ruokablogeista, joita olen seurannut pitkään. Hänellä on mahtavia reseptejä, mielenkiintoisia matkakertomuksia, upeita ruokakuvia ja sangen omintakeinen huumorintaju, katso vaikka itse. Ja nyt tämä inspiroiva nainen on julkaissut keittokirjan.

Ja mikä parasta. Olin mukana kirjan julkkareissa, joissa pääsin maistelemaan ihania herkkuja kirjan ohjeilla, kuulemaan hauskoja tarinoita kirjan syntyprosessista ja tietenkin nostamaan maljan Arielan ja andalusialaisen keittiön kunniaksi. Pääsimme maistamaan mutabbal munakoisotahnaa za’atar tortillasipsien kanssa, Arabialaisia pizzoja, sfiha, aivan ihania lammasnyyttejä jogurttikastikeessa, Shish Barak, ja jälkkärinä tarjoiltiin raikas ja mukavan mausteinen Marokkolainen appelsiinisalaatti. Sanomattakin on selvää, että ruoka vei kielen mennessään. Niin hyvää, kuin kuvitella saattaa. Kaikkiin näihin löytyy tietenkin ohje kirjasta, jonka saimme mukaamme.

Mitä itse kirjaan tulee niin sanotaanko näin, että löysin itseni selailemasta lentoja Andalusian aurinkoon. Kirja on kaikkea sitä mitä keittokirjalta toivoo, ihania kuvia, herkullisia reseptejä ja hauskoja tarinoita reseptien takana. Kirja on mahtava opas Andalusialaiseen ruokakulttuuriin, mutta se on myös innostava mielikuvamatka suositun bloggaajan rakastamaan maailmaan, jossa ruoka on ennen kaikkea rakkautta. Kirja kuljettaa lukijaa Andalusian, Tunisian ja Israelin kautta Palestiinaan.

Reseptit ovat yksityiskohtaisia ja niitä on helppo noudattaa. Kuvat ovat taattua laatua ja niiden perusteella onkin mahdotonta päättää mitä reseptiä kokeilisi ensin. Parasta antia ovat kuitenkin tarinat, joita löytyy joka reseptin kohdalta. Ne herättävät kirjan eloon ja synnyttävät pakahduttavan matkakuumeen. Myös ystäväni, jonka mies on kotoisin Marokosta tarttui kirjaan mielenkiinnolla ja naureskeli tarinoiden osuvuudelle. Erityisesti tarina vihaisista taksikuskeista herätti hymyn huulille. Hän tykästyi erityisesti Sambousekkien, pienten lihapiirakoiden ohjeeseen. Luulen, että joudun vielä lainaamaan kirjaa yhdelle jos toiselle.

Olen aina rakastanut Lähi-idän makumaailmaa, ja onnistunut sen luomisessa kotona joskus enemmän, joskus vähemmän. Tämän kirjan avulla olen varma, että tuurin osuus keittiössäni vähenee ja pääsemme tutustumaan ihan uudella intesiteetillä uusiin makumaailmoihin. Haluan vielä nostaa esille kirjan lopussa olevat mausteseokset, ihanaa, ihanaa, ihanaa!

Kiitos Ariela, oon sun suurin fani.