Keep it Simple -ruokakuvauskurssi viime viikonloppuna ylitti kaikki odotukseni ja nekin mitä en ollut keksinyt odottaa. Ruokakuvauskurssi keskittyi nimensä mukaisesti ruokaan ja kuvaamiseen. Opetus oli käytännönläheistä ja keskittyi enemmän ilmaisuun kuin varsinaiseen tekniikkaan, mutta tarvittaessa myös tekniikkaan  sai vinkkejä. Paljon jäi käteen kuitenkin myös kuvien jälkikäsittelystä, valosta, sommittelusta ja tärkeimpänä ehkä ajatus rauhoittumisesta, katsomisesta ja nauttimisesta. Tiivistettynä kurssin sisältö voisi olla, että katso, kuvaa ja käsittele -> Toista.

Kurssin järjesti Jotain maukasta -blogin Mari yhdessä valokuvaaja Tim Clinchin kanssa. Ruokakuvauskurssilla ruoka on tietenkin keskeisessä roolissa, ja meillä oli ilo ja onni saada Haarukkavatkaimen Minna meille kokkaamaan ja Chef Santeri inspiroimaan ja opettamaan kasvisruuan saloja. Lisäksi kurssilla oli huikeat sponsorit, BoschUrtekramSocial Wines,  Deliverde Lindrothin puutarhaHumppaliiteri ja Cosmopolitan-salad. Lämmin kiitos kaikille, jotka tekivät workshopin mahdolliseksi, kuten myös kaikille innostaville kurssilaisille; Thea, Teresa, Marja-Liisa, AilaTiia, Minna, Heidi.

ruokakuvauskurssi

ruokakuvauskurssi

ruokakuvauskurssi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kurssipaikkana toimi kerrassaan ihastuttava Humppaliiteri Kirkkonummella. Vaikka olenkin paikallisia, oli tämä helmi jäänyt minulta kokonaan huomaamatta. Todella kuvauksellinen ja inspiroiva paikka. Note to self: Täydellinen paikka tunnelmallisille kesäkekkereille.

Ruokakuvauskurssi – ruokaa ja kuvaamista

Viikonloppu oli jaksotettu mukavasti kuvaamisen, syömisen ja juomisen ympärille. Kaikkea mitä syötiin sai kuvata ja kaikki mitä syötiin oli sangen kuvauksellista. Lisäksi käytössä oli upea valikoima erilaista rekvisiittaa, ihania tuoreita raaka-aineita, heijastimia ja kaikkea muuta mitä voi kuvitella tarvitsevansa. Erityisesti astiavalikoima oli upea. Opin paljon siitä millaista rekvisiittaa ruokakuvauksessa kannattaa hyödyntää (mattaa, ei kiiltäviä pintoja!).

Workshopin opettajat Mari ja Tim toivat kumpikin oman osaamisensa kurssilaisten käyttöön. Apua ja opastusta sai kädestä pitäen sekä kuvaamiseen, että kuvien jälkikäsittelyyn. Kummallakin opettajalla oli oma tapansa tehdä ja toimia ja näiden kahden erilaisen tavan seuraaminen oli sekä innostavaa, että opettavaista. En varmaan pysty laittamaan tarpeeksi ylistys sanoja kuvaamaan viikonloppua, niin mainio se oli. Ja mikä inspiraatio kurssista jäi kytemään!

ruokakuvauskurssi

ruokakuvauskurssi ruokakuvauskurssiruokakuvauskurssi

Sanoinkin että jos seuraava ruokakuvauskurssi järjestetään Espanjanssa, niin mun nimi listaan! Tai Italiassa! Tai ok, ihan missä vaan. I’m in.

Kiitos kaikille!