Huomenna alkaa neljän viikon yhtämittainen kesäloma. Se on ensimmäinen loma vuosiin, jossa voi olla varma, ettei kukaan ole loman aikana yhteydessä työasioihin liittyen. Tämä on myös ensimmäinen loma ikinä, joka ei ole vaatinut tuplatyötä ennen lomia. Ei ole tarvinnut pohtia kenenkään muun lomia, eikä lomalta palaamisia, vaan on voinut valmistella omaa lomalle jäämistä aivan rauhassa. Tuntuu oikeastaan ihan kummalliselta jäädä vain lomalle, ihan kun jotain oleellista olisi jäänyt tekemättä!

Loman suhteen meillä ei ole erityisiä suunnitelmia. Olemme varanneet mökin muutamaksi yöksi Etelä-Konnevedeltä ja yhdeksi viikonlopuksi lähden lukuretriittiin Ylöjärvelle. Muuten olemme kotosalla ja tutustumme lähiympäristöön. Toiveena on vuokrata yhdeksi päiväksi vene, yhtenä päivänä kokeillaan Hop on Hop off bussia ja tutustutaan ainakin Kuopion korttelimuseoon ja valokuvataiteen museoon. Yhtenä päivänä otetaan Vilkkufillarit alle ja mennään Vänärille uimaan. Tosi monena päivänä ei tehdä mitään vaan ollaan kotona ja luetaan kirjaa, laitetaan ruokaa, katsotaan leffoja ja uidaan kotirannassa.

Vähennetään somea ja yritetään tunnustella enemmän omia fiiliksiä ja toiveita. Annetaan muiden odotusten olla ja lasketaan irti omista. Ei suoriteta lomaa, vaan hyväksytään, että lomallakin on arkea, kotitöitä, kinastelua ja kaikkea sitä, mitä muulloinkin. Opetellaan olemaan tekemättä mitään ihmeellistä. Vajotaan autuaaseen tylsyyden tilaan ja annetaan tilaa uudelle ja luovalle. Haaveillaan. Nautitaan siitä mitä on tullakseen, huomataan ne hetket, jotka merkitsevät.

Ihanaa kesää!