Suklaa- vadelmakakku on yksi mun all time favourite. Siinä on hirveästi kaikkea, suklaata, vadelmaa, kermaa ja voita, ja siltä se maistuukin. Täytteeseen tuleva ihana vadelmarahka on niin vadelmaista, että oikein vesi herahtaa kielelle sitä ajatellessa. Ja entäpä suklaa sitten. Paksua, täyteläistä, ihanaa. Ou mai kaad. Kakku on niin iso, että siitä riittää hyvin parille kymmenelle hengelle.

Pikaiset kuulumiset tässä samalla. Blogi on ollut heitteillä, koska muun elämän projektit ovat pitäneet kiireisenä. Töissä on aloittanut uusi työntekijä, partiossa Valkama leiri projekti puuskuttaa täyttä vauhtia eteenpäin, omavaraisuus vaatii sadonkorjuuta ja säilömistä. Tiedättehän, paletilla on yksin kertaisesti liikaa siihen, että voisi pitää kaikki pallot yhtä aikaa ilmassa. Niinpä blogi on se, joka on helppo laittaa hetkeksi sivuun muiden asioiden niin vaatiessa.

Mä en kuitenkaan koskaan ole tätä blogia stressannut (paitsi ehkä hetkellisesti joulukalenterien kohdalla). Blogi on mulle sellainen henkilökohtainen tila, jossa en halua kokea suorituspaineita. Kirjoitan kun kirjoitan, jos kirjoitan. Pidemmänkin tauon jälkeen tulee aina välillä tunne, et nyt mä haluan kirjoittaa. Niin kuin vaikka nyt. Tuli tunne, et haluan viimeinkin laittaa tän vadelma- suklaakakun ohjeen tänne. Kaikkea muutakin olisi. Niin kuin vaikka pastaa omista tomaateista ja pappilan hätävaraa.

Mut tosta kakusta vielä. Olen julkaisuut ohjeen aikaisemminkin täällä blogissa. Mikä on hyvä, koska en täysin mielestäni onnistunut tossa ulkonäössä. Mut sit kun katsoin ekaa versiota olin ihan et tää on tosi jees.

SUKLAA -VADELMAKAKKU

Kakkupohja
400g tummaa suklaata (yli60%)
400g voita
8 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl muscovaldosokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vadelmapyree
600g vadelmia
2dl tomusokeria
Lisäksi täytteeseen
8 dl vispikermaa
3 dl rahkaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vanilijasokeria

Kostutusliemi
1/2 dl tummaa rommia
1-1 1/2 dl vettä
n. 1 rkl muscovaldosokeria

Suklaaganache
250g tummaa suklaata
1 3/4 dl kermaa
2 rkl voita

1. Voitele kaksi 22cm vuokaa ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Aloita tekemällä kakkupohja. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata liedellä sileäksi ja anna jäähtyä.
3. Vaahdota munat ja sokeri kuehkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja nostele varovasti muna-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi jäähtynyt suklaaseos taikinaan.
4. Jaa taikina vuokiin. Paista kakkuja uunin alatasossa 50-60 minuuttia.
5. Tee sillä välin täyte. Valmista vadelma pyree soseuttamalla vadelmat ja tomusokeri sauvasekoittimella. Paseeraa sose siivilän läpi kulhoon.
6. Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka ja sokeri. Sekoita siihen pyree ja nosta jääkaappiin odottamaan.
7. Sekoita rommi ja vesi kulhossa. Lisää muscovaldo sokeria maun mukaan.
8. Kokoa kakku. Leikkaa kakkupohjat kolmen kerrokseen. Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille. Kostuta se rommiliemellä tasaisesti, esimerkiksi pullasudin avulla. Levitä vadelmavaahtoa 1,5 cm paksuiseksi kerrokseksi levyn päälle. Jätä reunoille noin sentin verran tilaa, sillä kakun paino työntää täytteen reunoille. Nosta seuraava kakkulevy päälle ja paina sitä kevyesti. Kokoa muut kerrokset samalla lailla. Levitä loppu vaahto kakun päälle ja reunoille. Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat ganachen.
9. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Pilko suklaa joukkoon. Hämmennä kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä noin 10 minuuttia tai kunnes se paksuuntuu.
10. Valuta ganache kakun päälle. Levitä keskeltä reunoja kohti, anna kuorrutuksen valua reunojen yli.
11. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia ennen tarjoamista. Jos annat kakun maustua seuraavaan päivään, kuorruta kakun pinta vadelma vaahdolla ja ganachella vasta tarjoilupäivänä.