Tomaatti-anjovispasta on ensimmäinen pasta, joka pääsee kokeiluun Hanna G kokkaa kirjasta. Keittokirjan hankin jo viime syksynä kun se ilmestyi kauppoihin. Ahmin kirjan yhdeltä istumalta. Kirja kertoo hienosti Hannan urasta, vastoinkäymisistä, epävarmuudesta ja toisaalta myös sinnikkyydestä ja periksiantamattomuudesta, rohkeudesta tavoitella omia unelmia muiden (viha)puheista välittämättä. Monesti mainospuheissa sanotaan, että keittokirja on paljon enemmän kuin keittokirja, mutta Hanna G kokkaa kirja on aidosti mielenkiintoinen muutenkin kuin resepteiltään.

Tomaatti-anjovispasta oli sekin hyvä, vaikka mun on myönnettävä olevani ennakkoluuloinen kaikkea purkissa olevaa kalaa kohtaan. Juuri sopivan helppoa ja maistuvaa perhesafkaa, eikä mitenkään vahvan kalaisaa, tai liian outoa. Lisää tälläisiä reseptejä meille!

Tomaatti-anjovispasta

360g linquinea
2 tomaattia kaltattuna ja paloiteltuna
1/2 dl oliiviöljyä
6 anjovisfileetä
1 valkosipulinkynti hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna, poista siemenet

OHJE:

  1. Kalttaa ensin tomaatit eli poista niistä kuoret, jotta tomaatin lihasta tulee helpommin pureskeltava ja kaunis. Työvaihe on helpompi kuin uskotkaan ja kerran kalttauksen opeteltuasi, viet muutkin ruoat uudelle tasolle.
  2. Laita suureen kattilaan pastavesi kiehumaan. Älä suolaa sitä vielä, vettä hyödynnetään ensin kalttauksessa. Laske keskikokoiseen kulhoon jääkylmää vettä.
  3. Leikkaa terävällä veitsellä tomaatin pohjaan ristiviilto. Sen ei tarvitse olla syvä, mutta se auttaa sinua kuorimaan tomaatin, kun se saapuu kuumasta kylvystä. Kun vesi kiehuu, laske tomaatit veteen ja anna olla n. 15-20 sekunnin ajan. Nosta tomaatit reikäkauhalla lautaselle ja testaa josko kuoret irtoavat leikkaamastasi kohdasta helposti. Jos eivät, anna kiehua vielä 5 sekuntia ja testaa uudelleen.
  4. Nosta sitten tomaatit kylmään veteen hetkeksi jäähdyttelemään ja sieltä leikkuulaudalle. Kuori tomaatit pientä veistä apuna käyttäen ja leikkaa ne ronskisti paloiksi ja poista tomaatin kanta. Jätä odottamaan. Veden voit nyt suolata. Keitä siinä pasta al denteksi.
  5. Kuumenna öljy pannussa tai padassa keskilämmöllä, lisää paloitellut anjovisfileet ja anna niiden sulaa. Lisää valkosipuli ja pilkottu chili ja paista muutama minuutti.
  6. Lisää mukaan kaltatut ja paloitellut tomaatit. Anna pöhistä kymmenisen minuuttia, kunnes kastike hieman keittyy kasaan. Tee sillä välin leipämurut.
  7. Siirrä al dente pasta kattilasta pataan ja sekoita kastikkeeseen.

Leipämuru

2 siivua vaaleaa leipää
3 rkl auringonkukansiemeniä
muutama oksa tuoretta oreganoa
raastettua sitruunankuorta
suolaa
30 g parmesaania

  1. Paahda leipäpalat. Helpolla pääset, jos heität ne leivänpaahtimeen, mutta voit myös paistaa niitä hetken kuumalla pannulla. Revi rapeaksi paahdettu leipä ja auringonkukan siemenet korkeaan astiaan ja surauta sauvasekoittimella pieneksi muruksi. Lisää mukaan myös oreganon lehdet ja surauta uudelleen. Mausta sitruunankuoriraasteella ja suolalla.
  2. Tarjoile pasta padasta tai pannulta. Lisää annosten päälle reilusti leipämurua ja raastettua parmesaania.