Juhlakattaus lähti liikeellee väreistä. Halusin tuoda äitini syntymäpäiville keväistä kepeyttä, iloa ja rentoutta. Kattaus sai pääväreikseen korallin, keltaisen ja luonnon valkoisen. Mukana on myös ripaus vihreää.

Juhlakattaus saa ideoita Pinterestistä

Rakastan järjestää juhlia ja juhlakattaus on minusta erityisen hauskaa suunniteltavaa. Käytän apunani paljon Pinterestiä, jonne pinnailen itseäni innostavia kuvia ja ideoita. Minulla on kokonainen taulu, joka keskittyy juhliin, mutta inspiroidun paljon myös kukista. Etsin Pinterestistä kuvia, jotka inspiroivat minua ja ryhdyn suunnittelemaan juhlia kuvien pohjalta. Kuvat auttavat myös muita mahdollisia toimijoita ymmärtämään mitä haluan. Marssin esimerkiksi ideoitteni kanssa luotto kukkakauppaani ja jätin loput heidän hoidettavakseen. Ja olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen.

Juhlakattaus | juhlat | kukkakimppu | Arabianvanhant kupit | juhlaideoita

 

Hyödynnä vanhaa

Kukkien ohella kattauksen juju on vanhoissa Arabian kahvikupeissa. Osa kupeista on mummoni vanhoja, osan olen haalinut kirppiksiltä. Mielestäni nämä vanhat eripariset kahvikupit tuovat kattaukseen iloa ja leikkisyyttä. Samaan teemaan sopivat myös pöydälle levitetyt pitsit, jotka itseasiassa löysin Tigeristä. Servetit kääräisin kakkupaperiin ja sidoin puuvilla langalla kiinni. Kattauksen viimeisteli jokaisen servettiin kiinnitetty neilikka.

Maljakot syntyivät vanhoista lasipurkeista, joiden ympärille on liimattupitsiä. Näin jälkiviisaana olisin ehkä tehnyt pienemmät maljakot tai ainakin kiikuttanut tehdyt maljakot mukaan kukkakauppaan. Mutta ihan kivat ne silti ovat, vaikka eivät ihan täydelliset.

Juhlakattaus syntyykin aika yksinkertaisista elementeistä, kukista, toisiinsa sointuvasta värimaailmasta ja hauskoista yksityiskohdista.

Juhlakattaus | juhlat | kukkakimppu | Arabianvanhant kupit | juhlaideoita

Koristele katto

Olen huomannut, että kun kotiin järjestetään juhlia, on kiva koristella myös katto. Se muuttaa tilan tunnelmaa arkisesta juhlavammaksi. Tällä kertaa kattoon kiinnitettiin yksinkertaisia kreppipaperisuikaleita, jotka on hapsutettu saksilla leikkaamalla. Idea tähän tuli niinkin mielenkiintoisesta yhteydestä kuin Muotitalo Velvet sarjasta, jossa vietettiin Espanjalaisia häitä samantyyppisten koristeiden alla. Kaikkea sitä ihminen katsookin!

Ulkoista osa hommista

Koska tiesin, että en ehdi, enkä osaa itse leipoa ihan kaikkea mitä haluan, pyysin apua Haarukkavatkain -blogia pitävältä Minnalta. Hän leipoo aivan ihania macaronsseja. Juhlaa edeltävänä päivänä hainkin ison kasan herkkuja, mustikka-suklaa- javadelmamacaronsseja, laventeli bebejä ja eclair-leivoksia. Itse tein voileipäkakkuja ja vadelma-hopeatoffeekakkua, jonka lisäksi meillä oli vielä lohisalaattia ja suolaistapiirakkaa muiden vieraiden tuomana. Erihyvät tarjoilut, vaikka itse sanonkin! Ja kun suosiolla pyytää muitakin mukaan auttamaan, pääsee itse nauttimaan juhlista ilman stressiä.

Juhlakattaus | juhlat | kukkakimppu | Arabianvanhant kupit | juhlaideoita Juhlakattaus | juhlat | kukkakimppu | Arabianvanhant kupit | juhlaideoita

Mitä tykkäsitte meidän juhlakattauksesta?