Viimeistä Murua Myöten on hyvän mielen ruokablogi, jossa pääosin kokkaillaan kasvispainotteisesti, välillä vegaaniruokia kokeillen. Innostun uusista tuulista, mutta vanhat makukombotkin saavat uutta virettä pienestä twististä.

Lääketieteenopiskelijana pääpaino on luonnollisesti terveellisessä ja hyvää mieltä tuovassa ruoassa, mutta kyllähän siihen hyvään mieleen tarvitaan myös ihania herkkuja? Käy katsomassa Viimeistä murua myöten -blogista ihania reseptejä ja kuvia.

Piparijäätelö

Älkääkä kertoko sille äidille, mutta on pikemminkin poikkeus, jos meillä ei ole iltapalaksi jäätelöä. Näin joulun aikaan yksi lempparijäätelöistäni on tietysti piparijäätelö! Niin, parasta omassa jäätelökoneessa on tietysti, että saat juuri sen makuista jäätelöä kuin haluat. Piparijäätelöön voisi joku lisätä vaikkapa suklaahippusia sekaan, mutta itse pidän siitä juuri tällaisena, joulun makuisena.

Tähän piparijäätelöön tulee normaalin sokerin sijaan fariinisokeria, joka tuo jäätelöön entistä piparisemman ja hieman karamellisen maun. Piparijäätelö onnistuu myös ilman jäätelökonetta alla olevan pikaohjeen mukaan. Kondensoitu maito ehkäisee jäätelömassan hileytymistä ja kovettumista, joten tälläkin versiolla saat varsin mainiota jäätelöä ilman konetta.

Jäätelön valmistuksen saloista olen kirjoittanut ihan oman juttunsakin:
Opas jäätelön valmistukseen.


Piparijäätelö


Piparijäätelö

n. 1 litra

Tarvitset

2 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
1 dl sokeria
4 keltuaista
n. 100g pipareita

Valmistusohje

 1. Mittaa kerma ja maito. Kiehauta ja poista levyltä, kun nestepinta alkaa nousta.
 2. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi (vispilää nostaessa kuviot pysyvät vaahdon pinnalla).
 3. Kaada sitten kerma-maitoseoksesta puolet ohuena nauhana keltuaisvaahdon joukkoon samalla kevyesti sekoittaen.
 4. Kaada tämä seos takaisin kattilaan jäljelle jääneeseen kerma-maitoseokseen.
 5. Kuumenna hiljalleen 82 asteiseksi ja poista välittömästi levyltä. Anna jäähtyä, ja laita jääkaappiin jäähtymään heti kuin mahdollista. Jäähdytä, kunnes jääkaappikylmää, vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.
 6. Murskaa piparit haluamallasi tavalla.
 7. Sekoita piparimurska jäähtyneeseen jäätelöpohjaan.
 8. Kaada massa jäätelökoneeseen. Anna koneen käydä, kunnes jäätelö on valmista ja siirrä pakkaseen.

Pikaversio ilman jäätelökonetta

4 dl vispikermaa
1 dl kondensoitua maitoa
100g piparimurua

Valmistusohje

 1. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
 2. Kääntele joukkoon kondensoitu maito ja piparimurut.
 3. Kaada jäätelö vuokaan ja pakasta vähintään neljä tuntia.

Vinkit: 

-Avattu kondensoitu maito säilyy lähes ikuisuuden jääkaapissa.

-Voit käyttää tätä vispikerma-kondensoitumaitopohjaa hyväksi ja kehittää uusia jäätelömakuja sen pohjalle. Heitä sekaan pakastemarjoja, suklaata, ihan mitä lystää :).

Piparijäätelö

Tervetuloa Ku ite tekee blogin joulukalenteriin. Joulukalenterissa blogini lukijat pääsevät ääneen ja jakavat omia jouluisia ohjeita ja reseptejä. Kannattaa siis käydä päivittäin katsomassa uudet jouluiset ideat!
joulukalenteri2016