Tänään joulukalenterissa vierailee lukijani Mari.

On ilo olla mukana tässä artenomi -kollegani tuottamassa joulukalenterissa, kiitos Minna! Pienen lapsen äitinä viihdyn luonnollisesti tällä hetkellä enemmän keittiössä kuin askarteluhuoneessa, joten siksipä jaan teille DIY-vinkin sijaan suosikki joululeipäreseptini.

saaristolaisleipa
Vaatimattomasti sanottuna tämä on paras joululeipä ikinä! ? Olen saanut ohjeen aikoinaan siskoni reseptiarkistoista ja ensimmäisen kokeilun jälkeen se on vakiinnuttanut paikkansa joka jouluisena leipomuksenani. Yhdestä taikinasta tulee kolme leipää, joten näitä leipoo nopeasti ja helposti jouluviemisiksi ystäville ja naapureillekin. Leipä kestää myös hyvin pakastuksen, joten ei muuta kun leipomispuuhiin vaikka heti!

1 l appelsiinimehua
2,5 dl siirappia
1 rkl suolaa
2 pss kuivahiivaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl kauraleseitä
12 dl vehnäjauhoja

Kuumenna appelsiinimehu ja lisää joukkoon siirappi ja suola. Sekoita ruisjauho ja hiiva keskenään ja lisää nesteen joukkoon. Lisää lopuksi muut aineet.
Lapioi kolmeen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja kohota 45 minuuttia. Paista 175 asteessa ensin 40 minuuttia, minkä jälkeen peitä leivät foliolla ja paista vielä 40-50 minuuttia.

 

Leivonnan ja käsillä tekemisen iloa, Mari

 

Tervetuloa Ku ite tekee blogin joulukalenteriin. Joulukalenterissa myös blogini lukijat pääsevät ääneen ja jakavat omia jouluisia ohjeita ja reseptejä. Kannattaa siis käydä päivittäin katsomassa uudet jouluiset ideat!

joulukalenteri2016