Halloween tarjoilu lähti vähän lapasesta tänä(kin) vuonna. Päivitin facebookkiin näin:

Mä olin ensin, että ei tänä vuonna mitään halloween juhlia. Sitten mä olin, et jos jotain pientä. Niin ku vaikka valmiina ostetut halloween munkit. Sit yht äkkiä mä huomaan et mulla on haamumarengit uunissa, törkeän kokoinen halloween kakku tulilla ja haamukeksit tekeillä. Muumionakit ja pretzelhämähäkit vielä tekemättä. Ja ne valmiit halloween munkit kaapissa.

Käykö kellekään muulle koskaan näin?

Koska juuri niin siinä kävi. Kaiken kiireen keskellä olin ajatellut tänä vuonna luistavani juhlien järjestämisestä. Halloween on itselleni aika uusi perinne, enkä ole oikein vielä edes muodostanut mielipidettä, että tykkäänkö vai enkö. Lapset sen sijaan ovat innostuneet halloweenista ja etenkin nuorin halusi kovasti leipoa jotakin. Siis vaikka yritin kovasti näyttää muoviin pakattuja kurpitsamunkkeja jääkaapissa.

No, koska perheen miesväki oli reissussa ja minulla oli periaatteessa aikaa ja tarvikkeitakin, niin mikäpä sitten siinä, jos jotain pientä. Äidin ja tyttären laatuaikaa. Tein ensimmäisen virheen siinä kohtaa kun hakeuduin Pinterestiin. Siinä sitä sitten yhdessä tyttären kanssa kuvia selaillessa alkoi innostus tarttua. Pikku hiljaa, lähes huomaamatta meillä olikin jo haamukeksit vaiheessa ja marengit uunissa. Ja jättimäinen suklaa kakku tulossa. Aika nopeasti huomattiin, että leipomis innostus oli siinä määrin lähtenyt käsistä, että oli pakko kutsua vieraita. Ainakin omat asukkaat, veli vaimoineen ja mummo ja ukki.

Ja eihän vieraille pelkkää makeaa tohdi tarjoilla, joten pian meillä oli nakkimuumio armeija, punajuurihummus, maalaissalaatti ja punajuuri-kurpitsasalaatti valmistumassa. Soitin vieraille, ettei kannata välttämättä syödä ennen meille tuloa. Ruokaa on.

Niin että loppujen lopuksi meillä oli talo täynnä vieraita ja riittävästi leipomisia ja salaatteja 16 hengelle. Että sellainen inspiraatio sitten.

Halloween tarjoilu

Halloween tarjoilu

Suklainen haamukakku oli Half baked harvest -blogista kopioitu resepti, joka sai päällensä marenkihaamut. Mielettömän hauska tehdä ja erittäin riittoisa. Mutta nyt on nostettava kädet pystyyn. Vaikka rakastankin tehdä ja kuvata näitä överikakkuja, niin minusta ne eivät ole ihan hirvittävän hyviä. Ne ovat makuuni liian raskaita.

Halloween tarjoilu

Nämä möröt oliva alunperin hämähäkkejä, mutta jalat osoittautuivat liian haastaviksi. Ohjeena ihan supersimppeli rocky road.

Rocky road möröt

1 levy tummaa suklaata
1 pss kuivattuja aprikooseja
1/2 pss pretzeleitä
1 dl suolapähkinöitä
vajaa pussi murskattuja mariannerakeita
Pilko aprikoosi pieniksi paloiksi. Rouhi suolapähkinöitä ja mariannerakeita hieman. Murskaa pretzelit pieneksi muruksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Varo yli kuumentamasta suklaata. Sekoita kaikki aineet keskenään ja muotoile palloiksi esimerkiksi paperisen muffinssivuuan avulla. Anna jähmettyä jääkaapissa. Tee silmät marianne rakeista. Voit kiinnittää ne ja piirtää silmät pienellä määrällä sulatettua suklaata.

Halloween tarjoilu

Muumionakit

Muumionakit olivat ihan selkeä hittituote. Me teimme nämä kaupan valmiista voitaikinasta.

Ota taikina sulamaan n.15 minuuttia ennen leipomista. Kauli taikinaa ohuemmaksi ja leikkaa siitä pitkiä suikaleita. Kieritä suikaleet nakin ympärille ja paista uunissa kunnes taikina saa väriä pintaan.

Superhelppo. Ja vinkki. Voit tehdä samalla kaavalla jouluna myös jeesuksia.

Halloween tarjoilu

Marenkihaamut

Marenkihaamut oli ehdoton hitti. Supersöpöjä, helppoja ja ihania.
3 valkuaista
2 dl tomusokeria
4-5 pisaraa sitruunamehua
palanen tummaa suklaata

Vatkaa valkuaiset, sokeri ja sitruunamehu puhtaassa kuivassa kulhossa oikein paksuksi massaksi (n.10min). Lusikoi massa esim. pursotuspussiin. Pursota leivinpaperin päälle mahdollisimman korkeita haamuja. Paista marenkeja alatasolla 120 asteessa noin 50 minuuttia. Sammuta uuni, avaa luukku ja jätä marengit jäähtymään. Marenkien jäähdyttyä kokonaan sulata palanen tummaa suklaata ja maalaa hammastikulla haamulle ssilmät.

Halloween tarjoilu

Ja arvaa jäikö munkit syömättä? Kyllä jäi.