Joulukalenterissa on jo edetty kymmenenteen luukkuun! Tänään luukusta paljastuu lukijani Tuttelin tekemää kotikosmetiikkaa. Kiitos Tutteli, että lähdit mukaan joulukalenteriin.

Kosteuttavat vartalon kuorintapalat hemmotteluhetkiin


Olen Tutteli, skräppääjä, askartelija ja helposti uusista asioista innostuva touhuilija. Viime jouluna ihastuin kotikosmetiikkaan ja tein erilaisia voiteita ja huulirasvoja lahjoiksi. Tänä jouluna suosikkini ovat kuorintapalat – nämä kosteuttavat vartalon kuorintapalat kuorivat ihon ja jättävät sen ihanan pehmeän tuntuiseksi. Näitä löytyy varmasti monesta paketista!
Alunperin löysin ohjeen vanelja.com – sivulta, ja olen tehnyt nyt useita erilaisia versioita. Tässä yksi suosikkini:

Kuorintapaloja varten tarvitset 1 dl kaakaovoita (pilko/raasta jos voi ei ole valmiiksi pieninä palasina), 2 rkl kookosöljyä ja 10 ruokalusikallista ruokokidesokeria. 

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Kun seos on juoksevaa, nosta pois hauteesta, hämmennä hieman ja anna jäähtyä hetki. Sekoita sokeri sulaneen kaakaovoin ja kookosöljyn sekaan ja kaada seos jääpalamuottiin. Jäähdytä pakastimessa noin puoli tuntia.   


Valmiit kuorintapalat voi pyöräyttää tuorekelmuun ja säilyttää esim. minigrip-pussissa jääkaapissa tai muussa viileässä paikassa. 

Ruokokidesokerin sijaan voit käyttää myös suolaa ja kuivattua sitruunankuorta. 

Kuorintapalaa hierotaan suihkun tai saunan jälkeen kostealle iholle. Itse tykkään lämmittää kuorintapalaa käsissä ja hieroa sitten sulaneen palan iholleni. Suihkuttele iho kuorinnan jälkeen. Kuorinta jättää ihon ihanan pehmeäksi ja herkullisen tuoksuiseksi. 

Muistathan kotikosmetiikkaa valmistaessasi hyvän hygienian. Ja lahjojen mukaan on hyvä laittaa tuoteseloste.

Kiitos kun kurkkasit joulukalenteriin ja kiitos Minna, että sain tulla vierailulle! 
Ihanaa joulunalusaikaa!       

terkuin
Tutteli 


Oletko sinä tehnyt kotikosmetiikkaa? Mitä tykkäsit? Mikä on suosikki reseptisi?