Tänään joulukalenteri vuorossa on Suvi, lapset nukkuu -blogista. Me tunnemme Suvin kanssa askartelupiireistä, jos näin voi sanoa. En edes muista missä alun alkujaan olemme ensimmäisen kerran nähneet, mutta olen melko varma, että siihen on liittynyt askartelutarvikkeita, valokuvia ja naurua. Molempien elämä on niistä ajoista jo vienyt jos johonkin suuntaan, mutta edelleenkin käyn lukemassa Suvin elämän makuista blogia. Näin Suvi kertoo itsestään:

Olen Suvi, 34-vuotias pitkän linjan kotiäiti jo usean vuoden ajan.
Lapsia viisi, jotka mahdollistavat tämän ihanan kotona löhöilyn.
Askartelija aina silloin kun kiireiltään ehtii ja on saanut yön nukuttua.
Huumaantuu näin joulunaikaan glögistä ja joululauluista.


Heippa vaan kaikki Minniksen blogin lukijat, enää 17 yötä jouluaattoon! Joko jännittää?

Täällä ollaankin melko täpinöissä tulevasta joulusta. Pienimmät eivät tahdo housuissaan pysyä ja juoksevatkin hurjana olohuoneessa ympyrää tonttumusiikin tahtiin (tai epätahtiin). Tonttulakkeja tietenkään unohtamatta.
Siispä, mikä sen oivallisempaa kuin istuttaa lapset pöydän ääreen jonkun mukavan askartelun pariin. (huom, käytän sanaa oivallisempaa, koska helpompaa se ei välttämättä ole. Varsinkaan jos yhdistetään 10kk, joka pistää kaikki salamana suuhunsa ja 3-vuotias, jonka pikku kätösistä vähintään joka toinen helmi putoaa pöydän alle).

Valitsin lasten kanssa askartelun materiaaleiksi puiset helmet, ihan vain pysyäkseni hereillä ja hoksottimet valppaana. Ja myös ehkä vähän sen takia, että saataisiin Bilteman puuhelmitonkka tyhjäksi, ennen kuin seuraava mahdollisesti rantautuu meidän perheeseen. Erinäiset kaulakorut on jo askarreltu kaikissa sateenkaaren väreissä.

Tähän aikaan vuodesta on opettajienmuistamisia jälleen tiedossa, joten mikäs sen parempaa kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Monet on ehkä jo törmänneetkin heijastin sudenkorentoihin.
Ne syntyvät melko nopeasti ja melko pienissäkin käsissä. Meidän kohta 8-vuotias intoutui oikein massatuotantoon asti. Tarvitset heijastinkangasta, helmiä ja rautalankaa. Lisäksi vaikka avainrenkaita tms. (Tai sormuksia ja nenärenkaita niinkuin tyttäreni kauppiaalle Sinooperissa totesi, kun hän avaimenrenkaita meille mukaan pakkasi).

Katso kuvallinen ohje täältä.

(Jos olisin löytänyt sellaista vähän paksumpaa heijastinnarua, olisin myös koittanut punoa/leitittää muutaman heijastinletin. Sellaista narua en kuitenkaan sattunut paikallisista liikkeistä -yrityksistä huolimatta, löytämään).Ja koska rautalankaa ja helmiä oli jo esillä, intouduimme tekemään myös helmikoristeita, joita voi ripustaa haluamiinsa paikkoihin. (Näillä paikoilla tarkoitan nyt lähinnä ovia, kuusta, lahjapaketteja ja sen sellaisia. Mutta jos joku nyt haluaa sellaiset ripustaa korviinsa tai muihin satunnaisiin paikkoihin, niin lupaan olla puuttumatta siihen sen tarkemmin ?)

“Koska oot tommonen helmi, niin tein sulle tämmöisen helmikoristeen.”


Sydän on ollut helpoin tehdä , mutta myös ihan kiva joulukuusi tuli. Tähden aion vielä tehdä, ja jos on “more advanced” niin lumihiutalettakin voi yrittää. Omenakin voisi toimia kivasti.

Ei muuta kuin mukavia puuhailuhetkiä.  Ja riemukasta joulunaikaa!

P.S muistattehan ettei joulu tule vain istumalla. ?
http://youtu.be/7RsM8qbvFzE

Seuraa Suvia!
Blogi: http://shys.wordpress.com
Instagram: http://www.instagram.com/shyssala/