Lauantaina olimme Tammisaaressa katsomassa vanhoja paloautoja. Mieheni harrastaa vapaapalokuntaa ja sitä kautta saimme paloautokyydin paikanpäälle. Pääsin itse matkalle ylläolevan Lenan kyydissä. -38 vuodelta peräisin ole auto on ollut käytössä -70 luvun puoleen väliin. Nykyisin autoa käytetään lähinnä vain paraateissa. Vanhalla autolla ajelu on oma lajinsa. Kun radiota ei ole, eikä kovan äänen takia voi juuri keskustellakkaan, on vain keskityttävä maisemiin ja ajamisen tuntuun. Ihanan rentouttavaa!

Oli hauskaa homata miten paljon ihastusta vanhat autot herättivät kaikissa ikäpolvissa. Erityisesti paikalla oli isiä, poikia ja isoisiä. Kaikki yhtä innoissaan!

 

Tammisaari on ihana kesäkaupunki. Uimaranta on aivan keskustassa ja sen vieressä on mukava leikkipuisto. Torin laidassa on ihastuttavia pieniä putiikkeja sympaattisia kahviloita. Miljöö kaiken kaikkiaan on kaunis ja kutsuva. Nostalgia arvoa lisää tietenkin myös se, että nuorin tyttäremme on syntynyt Tammisaaren sairaalan synnytysosastolla. Joka sittemmin harmi kyllä lakkautettiin.

Mikä sinun mielestäsi on Suomen kaunein kesäkaupunki?