Todettakoon tähän alkuun kaksi faktaa. Olen ollut onnellisesti naimisissa 13 vuotta enkä (silti) pidä oluesta. Mieheni on ollut yhtä kauan naimisissa, mutta pitää oluesta.
Hääpäivä, kuten koko avioliitto tai hyvä ruoka, on kuitenkin parhaimmillaan silloin kun kokee jotakin uutta, uskaltautuu pois mukavuusalueelta ja ennen kaikkea, tekee sen yhdessä ja rakkaudella. Meillä siis valmistettiin hääpäivänä olutpestoa. Ohjeessa käytettiin Saison olutta, jota mieheni varmuudelta osti kaksi pulloa, tosin eri oluita, mutta kuitenkin. Ohjeeseen tarvittiin 1/2 dl. Miehet.
Ohjeen bongasin Glorian ruoka&viini lehdestä. Olen varmaan heidän kohderyhmänsä ruumiillistuma. Kokeilen lehdestä lähes kaikki ohjeet ja hehkutan niitä eteenpäin somessa. Voisivat alkaa sponsoroimaan minulle lehden. Kiitos jo etukäteen.

 

Olutpesto

1 rkl tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1/2 (luomu)appelsiinin kuori ja mehu
1 ruukku persiljaa
1 ruukku basilikaa
1 dl pekaanipähkinöitä
4 rkl palmu- tai ruokosokeria
1/2 dl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1/2 dl saison-olutta

Kuori inkivääri ja valkosipulit. Huuhdo appelsiini, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita tehosekoittimessa kaikki kastikkeen aineet olutta lukuun ottamatta. Lisää olut ja tarkista peston maku. Grillaa broilereihin kaunis pinta grillissä. Sivele pestoa fileille. Voit jättää osan pestosta kypsien fileiden päälle laitettavaksi. Kääri fileet folioon. Työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä grillissä, kunnes lihan sisälämpö on 75 astetta, noin 15 minuuttia. Voit käyttää lopun peston koristeeksi valmiiden fileiden päälle. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Kypsennettäessä peston maku pehmenee täydellisen hyväksi. Miksi olen koskaan ostanut valmispestoa, kun itse tehty valmistuu näin helposti ja maistuu tuhannesti paremmalta?

Valmiit broilerit eivät ulkonäöllisesti olleet maailman herkullisimman näköisiä, mutta voin vakuuttaa, että maku ratkaisee!