Blogiringistä tarjottiin mahdollisuutta lähteä mukaan kehittelemään reseptiä Kikkomanin tuotteiden ympärille Radio Aallon reseptikilpailuun.  Ja minähän innostuin heti, koska olin jo suunnitellut toteuttavani itämaishenkisen kalaruuan johon makea soija istuisi erittäin hyvin. Enkä ollut väärässä.

Kesällä meillä syödään paljon salaatteja. Ne valmistuvat nopeasti, niissä voi hyödyntää kauden kasviksia ja etenkin kuumana päivänä kenenkään ei oikein tee mieli mitään raskasta. Parasta on, jos salaatissa on jokin twisti. Tässä salaatissa pääroolissa on inkiväärillä ja makealla soijalla maustettu lohi. Kokeilin muuten samaan henkeen maustettuja lihapullia. Toimii!

 

 

Makealla soijalla ja inkiväärillä marinoitu lohi

Marinadi:
1 kpl mieto chili
2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna

3 rkl Kikkoman makea soijakastiketta
ripaus kookossokeria
puolikkaan sitruunan mehu
nippu tuoretta korianteria

Lohi file

Seesamin siemeniä

Salaatinlehtiä maun mukaan, paprikaa, tomaattia, kurkkua. Itse tuppaan kesällä käyttämään oman puutarhan antimia mahdollisimman paljon.

Valmistusohje:
Poista chilistä siemenet ja pilko se. Kuori ja raasta inkivääri. Silppua tuore korianteri. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Levitä marinadi kalan päälle ja anna maustua puolisen tuntia. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Paista lohta uunissa matalassa lämpötilassa noin 30 minuuttia tai kunnes juuri ja juuri kypsää. Valele lohta muutamaan ottseeseen marinaadilla paistamisen aikana. Paahda seesamin siemenet pannulla.

Valmista salaatti. Nosta lohi salaatin päälle ja koristele seesamin siemenillä ja halutessasi ruohosipulilla.

Myös sinulla on mahdollisuus osallistua reseptikilpailuun. Voit äänestää suosikki reseptiäsi Radio Aallon sivuilla. Kilpailusivulla arvotaan joka päivä Kikkomanin tuotepaketti reseptiä äänestäneiden kesken. Kannattaa siis osallistua!

Yhteistyössä Kikkoman