Oletteko jo aloittaneet grillikauden? Me ollaan jo jokin aika sitten kaivettu pallogrilli naftaliinista. Ollaan ehdottomasti pallogrillin kannattajia sen antaman aromin takia. Jotenkin kaasugrilli ei onnistu antamaan ihan samanlaista makua ruokaan, eikä pallogrilli loppujen lopuksi ole paljoa hitaampi tai hankalampi. Erityisesti koska meidän perheessä grillaus on miesten hommaa.

Grillaus kuuluu olennaisesti kesään! En itse ole hirmuinen makkaran ystävä, mutta muut taas tykkäävät, etenkin näin alkukesästä. Grillissä erilaiset makumieltymykset on helppo toteuttaa, tässäkin meillä on tulossa maissia, makkaraa, edellisen päivän jauhelihapihvejä ja sitten omaa herkkuani, pekoniin kääräistyä parsaa.

Pekoniin kääritty parsa on helppo grilliherkku

Kaikista työläin vaihe on kuoria parsat. Napsauta parsan puumainen osa pois taittamalla parsaa. Kuori sen jälkeen parsa. Kääri parsan ympärille pekoni. Grillaa parsaa niin, että pekoni saa hieman väriä ja parsa kypsyy. Parsa saa jäädä napakaksi. Nauti heti.

Pekonin suolaisuus toimii hyvin raikkaan ja keväisen parsan kaverina.Voit myös kokeilla kääriä parsan kylmäsavuloheen.

Oletko sinä pallo- vai kaasugrillin kannalla?