Karpaajana mä kaipaan yksinkertaista ja nopeaa perusruokaa samalla lailla kuin silloin kun söin vielä perunaa, pastaa ja muita hiilihydraattipitoisia lisukkeita. Nykyisin, karppauksen myötä, on ruokapöydässä yleensä erilailla valmistettuja kasviksia vaikkapa pastan tilalta. Pyrin syömään sesongin mukaisia kasviksia joten talvella olen syönyt paljon erilaisia kaaleja, porkkanaa ja punajuurta.

Kesäkurpitsapasta on oikeastaan kesäsuosikkini. Monestakin syystä, kesäkurpitsa on sesongissa pitkään, se on edullista, nopeaa valmistaa ja se maistuu hyvältä. Erityisen hyvältä kesäkurpitsa maistuu pitkän talven jälkeen. Kesällä siihen meinaa jo kyllästyä, sillä sen sato on runsas, sitä kasvaa pihalla ja se on ilmaista. Voitte arvata, että loppu kesästä kesäkurpitsa pasta ei enää maistu niin hyvältä.

 

Kesäkurpitsapastan ohje

  • kesäkurpitsaa
  • oliiviöljyä
  • valkosipulia
  • suolaa
  • pippuria
Valitse tähän pieniä, kiinteitä kesäkurpitsoja. Vuole juustohöylällä ohuita siivuja kesäkurpitsasta. Älä käytä tähän höttöistä siemenosaa. Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli. Kuullota valkosipulia hetki. Lisää joukkoon kesäkurpitsa suikaleet ja paista niitä muutama minuutti. mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Käytä kesäkurpitsapastaa normaalin pastaan tapaan. Kastike kannattaa olla jo valmista kun lähdet paistamaan kesäkurpitsaa, jottei pasta ylikypsy.

Miten on, maistuuko sinulle kesäkurpitsa?