Joulu on sujunut juuri niin hyvin kuin toivoa sopii. Olemme tavanneet sopivasti sukulaisia ja ystäviä, nauttineet äitini tekemästä jouluruuasta, kokeilleet muutamia uusia ja sangen onnistuneita reseptejä uudesta joulukirjastani ja tietenkin pelanneet lautapelejä.
Olemme onnistuneet luomaan omat jouluperinteemme, jotka sopivat meille. Meidän jouluumme kuuluu ystäviä ja hyvää ruokaa, sauna ja kirkko. Monesti olemme viettäneet aaton ystävien seurassa tai sitten kuten tänä vuonna, joulupäivän. Vaikka aattonakin meitä onnisti, sillä hyvä ystävämme piipahti poliisiautolla tuomaan meille joulumuistamisen.

Olen useana vuonna tehnyt kaikki jouluruuat itse. Viime vuonna vietimme koko joulun mökillä perheen kesken ja sieltä on nämä postauksen kuvatkin otettu. Silloin kattauksen juju piili tuoreessa rosmariinissä! Tänä jouluna taas pääsimme valmiiseen pöytään. Se oli vaihtelun vuoksi suoraan sanottuna aika ihanaa. Minä toin vain jälkiruuaksi tekemäni puolukkahyydykkeen ja jäädytetyn minttusuklaakakun, veljeni paistoi villisika kinkun ja muutoin vanhempani loihtivat laatikot ja muut herkut. Villisika kinkku oli äärimmäisen hyvä yllättäjä. En ole perinteisen kinkun ystävä ollenkaan joten olin myös vähän skeptinen villisika kinkun suhteen. Turhaan, se oli todella hyvää!

En ole joulustressaaja. Tänä jouluna jopa epäilin unohtaneeni jotakin, sillä mitään stressiä ei ilmaantunut yrityksistä huolimatta. Lahjat olin hankkinut suhteellisen hyvissä ajoin ja pakentointiinkin riitti hyvin aikaa. Paketointi on minusta mukavaa ja tykkään laittaa siihen aikaa ja energiaa. Ruuanlaitto on minusta mukavaa, joten sekään ei tunnu stressaavalta. Toisaalta meidän joulumme koostuu aika yksinkertaisista elementeistä.

Joulupäivinä ollaan ja möllötetään. Käydään kävelyllä, nautitaan saaduista lahjoista ja kiireettömyydestä. Syödään myöhäisiä aamupaloja, luetaan lahjakirjoja ja rakennetaan palapeliä.

 

Mitenkäs teidän joulun pyhät on sujuneet? Onko teillä omia perinteitä jotka aina toistuvat joulun aikaan?