Olenko maininnut olevani supersienestäjä? Jos nimittäin jossain sadonkorjuussa tai siihen mitenkään viittavassa aktiviteetissa, niin sienestämisessä olen hyvä. En kerää kovin laajaa valikoimaa sieniä. Jos totta puhutaan, niin kerään vain kolmea eri lajia. Suppilovahveroita, kanttarellejä ja torvisieniä. Ovatko nämä parhaimman makuisia sieniä, sitä en tiedä, mutta tunnistan ne satavarmasti silmät kiinni pimeässä, tiedän niiden maistuvan hyvälle, osaan käyttää niitä moni puolisesti, tiedän miten saan ne säilymään talven varalle ja ennen kaikkea, kerään niitä riittävästi yli oman tarpeenkin.
Sienestäminen on sitä paitsi hauskaa. Päämäärätöntä haahuilua metsässä leppoisassa tahdissa sieniä keräillen, hiljaisuudesta nauttien ja metsää ihastellen. Siinä mieli lepää.
Sieni keitto on nopea ja hyvä arkiruoka. Meillä siihen löytyy yleensä aineksia kaapista ja yleensä varioin ohjetta sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Tähän keittoon olen käyttänyt Koskenlaskija sulajuustoa savuporon makuisena.

Suppilovahverokeitto ohje

1,5 litraa sieniä
1 sipuli
1 rkl voita
1,5 litraa kasvislientä
loraus kermaa
1 paketti Koskenlaskija sulatejuustoa
Puhdista sienet. Isoimmat sienet voit repiä kahteen osaan. Paista sieniä pannulla kunnes nestettä on haihtunut, lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuullota. Lisää joukkoon kasvisliemi. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon juusto. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Soseuta sauvasekottimella, lisää joukkoon tarvittaessa loraus kermaa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Itse en suurusta keittoa, mutta sekin on mahdollista. Tällöin jauhon (4rkl) voi sekoittaa sieniin ennen nesteen lisäämistä.

Miten teidän perheessä maistuu sienet? Tiedän, että joillekkin se on inhokki ruoka ja toisille taas herkkua!

Iloista alkavaa viikkoa kaikille!