Pärnu on vienyt sydämeni kerta kaikkiaan. Kävin kaupungissa ensi kerran viime kesänä, jolloin säät eivät suosineet ja viihdyimme lähinnä keskikaupungilla. Nyt tilanne oli toinen ja ilma oli mitä mainioin koko reissumme ajan. Pärnu pääsi näyttämään meille parhaat puolensa monipuolisena rantalomakohteena.

Vietimme Pärnussa pitkän viikonlopun sukukokousen merkeissä. Tätini ja hänen miehensä viettivät kumpikin 60 -vuotis syntymäpäiväjuhliaan sen lisäksi, että heillä 38. hääpäivä. He ovat toimineet vuosikausia lastensuojelun perhekotina. Reissussa mukana oli mahtava joukko sukulaisia, ystäviä, omia ja sijoituslapsia. Omille lapsillemme matka oli hieno tilaisuus tutustua pikkuserkkuihin.
Yövyimme koko porukka Tervise Paradiisissa. Tästä on sekä hyvää, että ei niin hyvää sanottavaa. Vesipuisto on kouluikäisten lasten kanssa hyvä. Meidän lapsemme rakastivat sitä. Vesipuistossa on perinteisiä vesiliukumäkiä, mutta voiton vie virta. Virta tai koski, miten sen haluaa sanoa, on aikuisellekin mahtava kokemus, vähän hurja, mutta tosi hauska. Meillä oli perhehuone, eli kaksi normikokoista huonetta jotka oli yhdistetty väliovella. Huone oli riittävän kokoinen jopa tälläiselle kuusi henkiselle perheelle, siitä siis plussaa.
Miinuksia tulee hotellin tarjoamasta ruuasta. Mielipiteeni siitä on painokelvotonta. Ei sillä, että olisimme muutenkaan syöneet kaikkia ruokia hotellilla, mutta kerran halusimme syödä lounaan ja sen lisäksi meillä oli koko porukan yhteinen illallinen hotellin buffassa. Lounas aikaan hotellin ala carte ja buffet paikka kumpikin oli suljettu ja ainoa mistä sai ruokaa oli alakerrasta löytyvä “mättölä”.  Enkä tässä nyt yritä nostaa itseäni ylöspäin sen kummemmin, meille olisi kelvannut vaikka mäkkärin burgerit, mutta tarjotanta oli luokatonta. Illallisella buffetin vaihtoehdot olivat vetelä “paistettu” kala ja sikafile. Ylikypsää parsa- ja kukkakaalia sekä makaroonia, riisiä ja paistettuja perunoita. Parasta oli porkkaraaste, sitä kun on hankala pilata. Ruoka oli pettymys siitäkin syystä, että hotelli mainostaa itseään terveellisyydellä, hoidot olivat kuulemma hinta-laatu suhteeltaan erinomaisia. Voisi olettaa, että esimerkiksi salaatti vaihtoehtoja olisi runsaasti.

 

Pärnu on todella viehättävä pikku kaupunki. Etenkin jos rakastaa rappioromantiikkaa niin kuin allekirjoittanut. Koko kaupunki on täynnä toinen toistaan sympaattisempia taloja, viihtyisän näköisiä pihapiirejä ja rönsyileviä puutarhoja. Kuin vanhoissa satukirjoissa ikään. Kaupunki on vehreä ja puistoissa on mukava kävellä etenkin viileimpään aikaan. Yhdestä puiston nurkasta löysimme hauskat shakkipöydät.

Bongasimme useammasta seinästä hauskaa katutaidetta. Kaiken kaikkiaan kaupunki on täynnä nähtävää. Mitään varsinaisia nähtävyyksiä emme kuitenkaan tällä reissulla käyneet katsomassa. Ellei erinomaisen hyvää ravintolaa Villa Ammendea lasketa sellaiseksi. Ammendea on pakko kehua. Miljöö on kerrassaan upea. Meille oli varattu oma huone, voisi ehkä sanoa salonki, joka oli sisustettu niin, että pystyi aivan hyvin kuvittelemaan millaista elämän meno oli 1900 -luvun alussa kun jugend tyylinen kartano valmistui. Ruoka oli erinomaista, joskin suomen hintatasoa. Hyvän ruuan ystävän kannattaa kuitenkin käydä täällä maistamassa paikallisista raaka-aineista valmistettuja herkkuja.
Tällä kertaa reissumme pääpaino oli ajan viettäminen sukulaisten kanssa. Meillä oli ohjelmassa mm. rantalentopalloa ja keilausta. Lasten kanssa kävimme myös testaamassa rannassa tarjolla olevia aktiviteetteja kuten polkuautoa ja pomppulinnaa. Tai jos tarkkoja ollaan, niin itse en niitä testannut vaan annoin kohderyhmän hoitaa homman.

 

Pärnu on todellinen helmi sopivan välimatkan päässä. Se on suhteellisen edullinen paikka etenkin kun matkakustannukset ovat järkevät. Ranta vetelee vertoja perinteisille etelän kohteille. Mikään kulinaristin valinta Pärnu ei ole, mutta pienellä etukäteis valmistautumisella kaupunkin helmet herkutteluun on löydettävissä.