Nämä sitruunapalat taisivat olla menneen pääsiäisen hitti. Bongasin tämän reseptin pääsiäisen tienoilla useammastakin eri paikasta. Hesarista, Paleokeittiöstä ja Pinterestistä. Ja olihan se kokeiltava itsekkin. Etenkin kun raaka-aineet ovat suht simppelit, valmiiksi kotoa löytyvät.
Eikä resepti turhaan ole saavuttanut suosiota. Sitruuna palat maisuivat rehellisesti sitruunalle, ovat aidosti makeita, ja koostumus on suussa sulava. Voin siis lämpimästi suositella näitä myös vapun kahvipöytään! Etenkin kun sitruuna on nyt kauden hedelmä.
viljaton, ei lisättyä sokeria
Viljattomat 5 aineen sitruunapalat

 

Viljattomien sitruunapalojen ohje

16 palaa

Pohja:
0,6 dl juoksevaa hunajaa
1,2 dl huoneenlämpöistä kookosöljyä (paksua, ei nestemäistä)
ripaus suolaa
2,4 dl kookosjauhoa

Päällys:
2–3 sitruunaa (2 ½ tl raastettua sitruunankuorta ja 1,2 dl tuorepuristettua sitruunamehua)
3 munaa
1,2 dl juoksevaa hunajaa
2 tl kookosjauhoa

Voitele 20 x 20 cm:n kokoinen vuoka kookosöljyllä tai vuoraa pohja leivinpaperilla. Yhdistä kulhossa juokseva hunaja, huoneenlämpöinen kookosöljy ja ripaus suolaa. Vatkaa tasaiseksi. Siivilöi joukkoon kookosjauho ja sekoita. Tasoita taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut hivenen kullanruskeaa väriä. Anna jäähtyä puolisen tuntia.

Laske uunin lämpö 160 asteeseen. Pese ja kuivaa huolellisesti sitruunat. Ota kahdesta sitruunasta keltaista kuorta ohuelti hienolla raastinterällä. Tarvitset kuorta 2 ½ tl. Purista 2–3 sitruunasta mehua, jotta saat sitä 1,2 dl. Yhdistä päällyksen munat, juokseva hunaja ja raastettu sitruunankuori. Vatkaa kevyesti seokseksi käsivispilällä. Mittaa toiseen kulhoon sitruunamehu ja lisää kookosjauho koko ajan vatkaten. Kaada sitten sitruunamehuseos munaseokseen koko ajan vatkaten. Kaada päällys jäähtyneen pohjan päälle ja paista 160-asteisen uunin alatasolla 21–23 minuuttia, kunnes päällys on melkein asettunut, mutta värähtää vielä aavistuksen.

Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita sitten jääkaappiin vähintään 6 tunniksi tai yön yli. Leikkaa 16 neliöksi. Säilytä tarjoiluun asti jääkaapissa.