Kurpitsa- Pekaaninpähkinäkakku sopii halloweeniin kuin nenä päähän. Löysin tämän ohjeen nimellä Kurpitsa- Pekaaninpähkinä leipä, mutta mielestäni tuotos menee enemmän kakku kategorian alle makeutensa puolesta, vaikka puolitin alkuperäisen ohjeen sokeri määrän. Tein kakun talvikurpitsasta, joka näkyy tuossa taustalla. Meillä oli tänä vuonna harvinaisen huono kurpitsa vuosi, eikä kesäkurpitsaa lukuun ottamatta ollut kovinkaan häävi sato. Muutaman ohjeen olen sentään saanut testattua, kuten tämän yksinkertaisen kakun. Mistä tykkään, koska siinä lyödään vaan kaikki aineet sekaisin turhia hienostelematta. Ja hyvää oli, kunhan ensin pääsin yli siitä, että leivän sijaan tuli leivottua kakku.

 

Kurpitsa- Pekaaninpähkinäkakku

Kurpitsa- Pekaaninpähkinäkakku

4dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl kanelia
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl inkivääriä
2 munaa
115 g sulatettua voita
2,5 dl kurpitsasosetta
2 dl muscovadosokeria
1 tl vanilijajauhetta
2 dl pekaaninpähkinöitä hienonnettunaLaita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele leipävuoka. Itselläni ei moista ollut, joten tein kakun ihan tavallisessa irtopohjavuuassa.

Sekoita kuivat aineet yhteen sokeria lukuun ottamatta.

Ota toinen kulho ja sekoita siinä kevyesti munien rakenne rikki. Lisää sulatettu voi, sokeri ja kurpisasose. Sekoita hyvin. Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita varovasti. Lisää pekaaninpähkinät sekoituksen loppu vaiheilla. Älä vaivaa.

Kaada taikina vuokaan ja paista noin tunti. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä. Anna jäähtyä vuuassa 10-15 minuuttia, kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään.

Kurpitsa- Pekaaninpähkinäkakku
Etsitkö inspiraatiota halloweeniin? Klikkaa yllä olevaa kuvaa!