Fazerina kakku on oikea suklaaunelma. Ja takuu varma makeannälän sammuttaja. Kakku ei vaadi kypsentämistä.

Erittäin suklainen ja omaan makuuni ehkä himpun liian makea. Toisaalta taas osa vieraista todella rakasti kakun runsautta. Eikä palaakaan jäänyt yli. Ajoi siis asiansa. Makeutta voi kuitenkin säädellä vähentämällä reseptissä olevaa sokerin määrää.

Tämä resepti on yksi blogini suosituimmista resepteistä, se kertonee siitä, että teissä lukijoissa on paljon suklaan ystäviä!

Fazerina kakku | suklaakakku | juustokakku | suklaajuustokakku

 

Fazerina kakku

Pohja 
1 pötkö (n. 180 g) Fazerina täytekeksejä
1 kpl Kismet Fazerina -suklaavohveli
70 g voita tai margariinia

Täyte 
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
125 g Fazer Tumma leivontasuklaata
1 ½ Kismet Fazerina -suklaavohvelia
4 liivatelehteä
½ dl appelsiinimehua

Koristelu 
½ Kismet Fazerina -suklaavohveli

Tee näin

Vuoraa halkaisijaltaan 20–25 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Hienonna keksit sekä pohjaan tuleva Kismet Fazerina. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen jäähtyä hieman.Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto kermavaahdon sekaan. Mausta vaniljasokerilla sekä sokerilla. Lisää sulatettu suklaa täytteen sekaan. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun. Lisää mehuun liuotetut liivatteet täytteen sekaan ohuena norona koko ajan samalla sekoittaen. Leikkaa täytteeseen tulevat Kismet Fazerinat veitsellä karkeaksi rouheeksi ja lisää rouhe täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka tuorekelmulla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoilulautaselle ja koristele kakku murennetulla Kismet Fazerinalla. Ohje täältä.

Fazerina kakku | suklaakakku | juustokakku | suklaajuustokakku