Tiedättekö, että 2017 on 10-vuotis bloggaajaurani juhlavuosi? Kyllä vain. Jo kymmenen vuotta olen enemmän tai vähemmän aktiivisesti naputellut blogiin ajatuksiani, kuvannut tekemisiäni ja kirjannut ohjeita. Kymmenen vuoden aikana koko blogiskene on muuttunut, blogini on muuttunut, minä olen muuttunut ja ympäröivä yhteiskuntakin on muuttunut. Muutos on tuonut alalle uudenlaisia haasteita ja mahdollisuuksia. Oma muutokseni on näkynyt blogin aihepiirien muutoksena ja ehkä myös tietynlaisen ammatillisuuden löytymisenä. Olen siis vakavasti otettavasti rennon huoleton.

Hienointa muutoksessa on huomata oma kehitys. Kun katsoo ensimmäisten vuosien kuvia ja vertaa niitä nykyisiin, eron näkee parhaiten. Alun epätarkoista ja suttuisista kuvista on tultu aikamoinen harppaus eteenpäin. Tekstin tuottaminen on vuosien saatossa muuttunut helpommaksi ja sujuvemmaksi. Bloggaaminen on minulle rakas harrastus, jonka eteen tehtyjä työtunteja on turha laskea, puhumattakaan niistä summista, mitä blogiin on laitettu.

Vaikka bloggaaminen on minulle harrastus, olen tehnyt blogini eteen määrätietoisesti töitä jo vuosia. Olen halunnut tulla paremmaksi kuvaajaksi ja sisällöntuottajaksi. Olen kouluttanut itseäni sekä verkossa, että erilaisilla kursseilla. Olen verkostoitunut, kysellyt ja hakenut oppia konkareilta. Olen tehnyt virheitä ja oppinut niistä.

Suomen blogimedia

Parasta on ollut huomata, että vaivan näköni on kannattanut. Blogini lukijamäärät ovat vuosien varrella tasaisesti kasvaneet, monet teistä lukijoista ovat pysyneet matkassa jo vuosia. Minulla on ollut mahdollisuus tehdä erilaisia kaupallisia yhteistyö projekteja, jotka ovat omalta osaltaan mahdollistaneet blogin kehityksen, kurssit ja uuden oppimisen.

Hauskaa on myös huomata, että verkostoituminen ei ole pelkästään tuonut ammatillisia kontakteja, vaan laajentanut ystäväpiiriäni. On ollut mahtavaa tutustua moniin huippu tyyppeihin blogien takana. Puhumattakaan teistä lukijoista. Kiitos kaikille, jotka ovat vuosien varrella tulleet juttelemaan, jakamaan ajatuksiaan tai muuten vaan tervehtimään. Ihan huikeaa porukkaa!

Jaa mutta miksi sitten nyt kaikki tämä vuodatus. Koska blogini mainittiin Markkinointi&Mainonta lehden nettisivuilla. Huutomerkki! Sillä blogini on marraskuun alusta lähtien osa Suomen Blogimediaa. Huutomerkki! Suomen blogimedia on itsenäisten blogien yhteisö, jossa on todella kova tasoisia blogeja eri aihealueilta. Olen todella otettu ja innoissani päästessäni tähän huippu porukkaan! Huutomerkki! Huutomerkki! 

Ku ite tekee on yksi yhdeksästä ruokablogista. Lisäkseni Suomen Blogimedialle siirtyi viisi muuta ruokablogia; Dilliä ja piparjuurtaHaarukkavatkainKamera ja kauhaMama Gastro sekä Suvi sur le vif. Pidempään mukana ovat olleet Jotain maukastaSyötävän hyvä sekä Suolaa & hunajaa. Kannattaa käydä tutustumassa! Huutomerkki!