Nyt on pakko sanoa, että tulipa tehtyä hyvä karppaajan vähähiilihydraattinen lasagne! Oikeastaan kyseessä ei ole lasagne, sillä vuoka on tehty kokonaan ilman lasagnen pääraaka-ainetta pastaa, mutta munagne ei oikeen tunnu hyvältä idealta.
Tässä lasagnessa on pastan sijaan käytetty hyvin ohutta munakaslevyä. Ohjeen löysin Hiidenuhman keittiöstä.
Karppaajan vähähiilihydraattinen lasagne

 

Karppaajan vähähiilihydraattinen lasagne

8 kananmunaa
250 g tuorejuustoa
1 dl psylliumia

Taikinasta tulee kaksi uunipellilistä pastaa. Vatkaa kananmunat ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi tehosekoittimella. Sekoita joukkoon psyllium ja anna turvota 10 minuuttia.

Kaada taikina pellin päällä olevalle, öljytylle leivinpaperille. Voitele toinen leivinpaperi öljyllä ja painele taikina sen avulla varovaisesti tasaisesti pellin kokoiseksi lätyksi.

Kypsennä pastalevyä 150 asteisessa uunissa, ylätasolla 10 minuuttia. Tarkista, että taikina on reunoita kypsää. Siirrä kypsä pastalevy pelliltä jäähtymään. Kun pastalevy on jäähtynyt, leikkaa siitä lasagnevuoan kokoisia palasia. Pastaa voi myös leikata suikaleiksi ja lämmittää kastikkeen seassa, toimii hyvin!

JAUHELIHAKASTIKE
400 g naudan paistijauhelihaa
3 sipulia
4 – 5 valkosipulin kynttä
1 rkl voita
2 tlk tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
rosmariinia tai muita yrttejä maun mukaan

Paista jauheliha, lisää joukkoon rosmariinin oksat, sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska, suolaa ja pippuria. Anna hautua, tarkista maku.

JUUSTOKASTIKE
2 dl Kermaa
juustoa, koskenalaskija sulatejuustoa. Mitä kaapista sattuu löytymään. Kaikki jämä juustot.

Sulata juustot kerman sekaan.

Kokoa kuten tavallinen lasagne. Aloita jauhelihakastikkeella, lisää sen jälkeen pastalevyjä, taas jauhelihakastiketta, juustokastikke jne. kunnes vuoka on täynnä. Viimeiseen kerrokseen tulee vain juustokastiketta ja juustoraastetta.

Paista lasagnea 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna lasagenen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen ruokailua.