Meillä, kuten varmaan kaikilla kotipuutarhureilla on kesäkurpitsaa aivan hirvittävät määrät. Siitä on tehty keittoa, lasagnetyyppisiä vuokia, pastaa ja mitä ikinä on keksittykkään. siitä voi leipoa makeaa ja suolaista ja se antaa mehevyyttä vaikkapa sämpylöihin. Tämä kyseinen kesäkurpitsa -vuohenjuustopiirakka on siitä mukavaa vaihtelua, että kesäkurpitsa ei ole hallitsevassa roolissa vaan se tuo piirakkaan upean ulkonäön vuohenjuuston ollessa todellinen tähti!

Kesäkurpitsa -vuohenjuustopiirakka

Pohja
3dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
125g kylmää voita
1 tl valkoviinietikkaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte
500g kesäkurpitsaa
2 tl suolaa
250g chevre -vuohenjuustoa
1 dl kermaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1-2 rkl sitruunatinjamia (tai tinjamia ja 1/2 tl raastettua sitruunankuorta)
Lisäksi
2 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä

Aloita pohjasta. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Kuutioi voi ja nypi jauhojen joukkoon. Lisää etikka ja vesi. Tee taikinasta pallo, kääri tuorekelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Viipaloi kurpisa ohuiksi siivuiksi juustohöylän avulla. Levitä viipaleet leivinpaperille ja ripottele niiden päälle suolaa. Jätä viipaleet “itkemään” 30 minuutiksi.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitete 26 senttinen irtopohjavuoka. Kauli taikina pyöreäksi levyksi jauhotetulla työpöydällä. Nosta levy kaulimen avulla vuokaan. Taputtele taikina pohjalle ja nosta taikinaa muutama sentti reunoille.

Sekoita vuohenjuusto, kerma ja pippuri kulhossa. Hienonna tinjami ja sekoita täytteeseen. Levitä juustotäyte piiraspohjalle. Kuivaa kesäkurpitsat ja lado ne vuokaan limittäin. Valuta oliiviöljy ja hunaja pinnalle.

Paista piirakkaa 40-50 minuuttia, kunnes kurpitsat saavat väriä ja piirakka on kypsä. Tarjoa lämpimänä. Voit tehdä piirakan jo edellisenä päivänä ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

(Alkuperäinen ohje Gloorian ruoka ja viini lehti)