Olen todella suuri juustokakkufani. Pidän makean ja kirpeän yhdistelmästä joka usein toistuu valitsemissani resepteissä. Juhannuksena voi herkutella vaikka tällä helpolla ja herkullisella Raparperi -Mansikkajuustokakulla. Kakkua ei tarvitse paistaa, joten sen tekeminen onnistuu vaikka mökillä. Juustokakku kannattaa tehdä edellisenäpäivänä, jolloin se saa rauhassa hyytyä. Jos kakkuni menevät pieleen, johtuu se useimmiten juuri siitä, että minulla on liian kiire irroittaa kakku vuuasta.
Tykkään juustokakuista niiden helppouden takia. Makuja on helppoa muunnella kun perusteet on hallussa. Sekoitan kermavaahdon sekaan aivan viimeiseksi, silloin koostumuksesta tulee mielestäni kuohkeampi. Olen kuitenkin kokkina hyvin suurpiirteinen, enkä ota vastuuta resepteistäni! Kokeilu omalla vastuulla.

Raparperi -mansikkajuustokakku ohje

Raparperi -mansikkajuustokakku

Pohja:
1 paketti kaurakeksejä
75g voita
Täyte:
200g rahkaa
200g vanilija tuorejuustoa
3 dl kermaa
1 dl sokeria
2 tl vanilija sokeria
6 liivatelehteä
200g pakaste mansikoita
7 raparperin vartta
0,5 dl raparperimehua
Aloita tekemällä pohja. Murskaa keksit ja yhdistä ne sulatettuun voihin. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan.
Kuori ja pilko raparperi, laita kattilaan sokerin ja pakaste mansikoiden kanssa. Sekoita alussa, ettei seos ota pohjaan kiinni. Keittele hetki miedolla lämmöllä, että maku tiivistyy ja raparperit pehmenevät. Jäähdytä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita keskenään rahka ja tuorejuusto, lisää joukkoon jäähtyneet masikat ja raparperit.
Vatkaa kermavaahdosta pehmeä vaahto.
Kuumenna raparperimehu, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita kuuman mehun joukkoon liivate. Älä keitä liivatetta. Jäähdytä seosta hetki.
Sekoita liivate rahka tuorejuusto mansikka raparperi seokseen. Sekoita kermavaahto varovasti seoksen sekaan. Kaada kaikki pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä rauhassa useampi tunti tai yön yli.
Koristele tuoreilla mansikoilla ja nauti raparperimehun kanssa! Mansikoiden kanssa enempi on parempi, eikö?

 

Raparperi -mansikkajuustokakku ohje
Raparperi -mansikkajuustokakku ohje

 

Me napattiin kakku mukaan ja paineltiin pihan yli mummolaan kahville! Herkullinen kakku katosi nopeasti parempiin suihin. Nam!
Onko sinulla jotain erityisiä juhannus reseptejä?